IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en GDPR?
Klik hier

De kunst van het delegeren

De kunst van het delegeren

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

DE KUNST VAN HET DELEGEREN: MAAK UZELF OVERBODIG

Delegeren … het lijkt zo simpel. En toch is delegeren een kunst. Een essentiële kunst, want eens u met vertrouwen taken, opdrachten en projecten kunt doorschuiven, bent u in staat meer te doen in minder tijd. Bovendien boost u zo het zelfvertrouwen van uw medewerkers, motiveert u hen om nieuwe uitdagingen aan te gaan en draagt u structureel bij tot de verdere ontwikkeling van uw team én van uzelf. Durf daarom werk uit handen te geven en zichzelf soms overbodig te maken …

DE GRENZEN VAN HET DELEGEREN

Maar … wat delegeert u en wat delegeert u in geen geval? Hoe krijgt u dit vertrouwen? Hoe volgt u taken op? Hoe kiest u de juiste persoon uit? Welke vaardigheden zijn voor u – als leidinggevende – essentieel bij het delegeren? Waar en wanneer trekt u lijnen? Hoe laat u los? Hoe kent u verantwoordelijkheid en autoriteit toe en hoe begrenst u die evenzeer? Hoe volgt u gedelegeerde taken op? Hoe groeit u van controle naar vertrouwen? Hoe gaat u om met mislukte gedelegeerde taken? Of als de medewerker de taak niet op zich wilt nemen? Hoe definieert u de verwachtingen? De concrete output of het duidelijke resultaat? Hoe bakent u vrijheid en beslissingsbevoegdheid af? Delegeren is meer dan het vullen van de inbox van uw medewerker. 

DELEGEREN: HET ESSENTIËLE TIEN-STAPPENPLAN

Tijdens deze dag werkt u samen met onze trainer intensief aan uw delegatievaardigheden en leert u waarom delegeren een must is binnen uw opdracht als verantwoordelijk manager of leidinggevende. U krijgt inzicht in het delegatieproces en maakt kennis met de meest bekende valkuilen. Aan de hand van praktische en realistische opdrachten en een bruikbaar 10-stappenplan, past u direct het geleerde toe. Na deze training herkent u de nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten voor uw medewerkers of uw team. U heeft de techniek ontwikkeld om verwachtingen helder te formuleren. U kunt de juiste mate van vrijheid geven. U weet hoe u grip op het proces houdt, zonder het werk zelf te doen.  

Eerdere deelnemers evalueeden als volgt:

"Al meerdere opleidingen gevolgd bij IFBD en steeds praktijkgericht en zeer goeie, vlotte lesgever."
Fangio Compernolle - Service Manager - Coopman Orona

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info