Black belt Excel

Black belt Excel

  • U leert hoe u als bouwer van dashboards functies vertaalt naar modellen.
  • U werkt gedurende deze 12 dagen aan uw eigen dashboard.
  • U leert statische data te vertalen naar dynamische management informatie.

UNIEK PROGRAMMA

Deze unieke Master Class maakt u tot een echte Black Belt in Excel. Aan de hand van zes modules van twee dagen, leert u van dé Excel Expert hoe u Excel gebruikt als echt competitief instrument. Dit expert programma is anders dan elke andere Excel training. Op een hoogst unieke manier neemt Alain Pieters u mee doorheen de business kant van Excel. Dit is geen Microsoft training, maar een echte Business Excel training.

WAAROM DEZE BLACK BELT EXCEL

De link met business én het vertalen van functies naar modellen ontbreekt in de meeste Excel trainingen.  Deze certificatietraining gaat die ene stap verder: u leert functies en technologieën gericht toe te passen in uw modellen. Alleen op deze manier maakt u dode data terug levend en sprekend.

GEBRUIKERS  OF BOUWERS … VOOR WIE IS DEZE BLACK BELT BESTEMD?

Binnen het Excel opleidingsaanbod van het IFBD maken wij onderscheid tussen trainingen voor  ‘gebruikers’ en trainingen voor ‘bouwers’. Beide doelgroepen hebben nood aan gestructureerde en gevalideerde trainingen, die hun toepassing en gebruik van spreadsheets faciliteren.

Deze training richt zich integraal naar de bouwer. Dit betekent dat een grondige kennis van Excel essentieel is om met succes dit programma te volgen. Deze training leert u dan ook hoe u als business professional complexe modellen bouwt, modelleert, aanpast en onderhoudt.

OPBOUW VAN HET  PROGRAMMA

Wij opteerden om deze Black Belt op te splitsen in zes tweedaagse trainingen, gespreid over 5 maanden. Iedere module is een mooi afgerond geheel en stelt u in staat het geleerde direct toe te passen.

Dit zijn de 6 bouwstenen van de Black Belt Excel:

  • Van statisch naar dynamisch met Excel functies – deel 1
  • Data tables, Pivottables & ETL – deel 2
  • Geavanceerde grafieken en besturingselementen – deel 3
  • Powerpivot & DAX – deel 4
  • Ribbonx, XML & VBA – deel 5
  • Dashboards – deel 6

Wij vragen u om een eigen laptop mee te brengen, met Excel 2013 of een recentere Excel-versie.

Alain Pieters – Trainer IFBD
De Black Belt Excel training is een unieke training in de Benelux. Hoewel een grondige kennis van Excel vereist is om het programma bij te kunnen wonen, is deze Master Class een unieke kans om dode data levend en sprekend te maken.

Alain Pieters – Trainer IFBD

Alain Pieters is Director bij Delaware Consulting (het vroegere B&M) en oprichter van PI2 Consulting (ontwikkeling maatwerk applicaties). Afgestudeerd als Industrieel Ingenieur, gespecialiseerd in turbine en compressor technologie, was hij gedurende 24 jaar werkzaam in de petrochemische sector in diverse management functies (productie, logistiek, constructie).

Als Manager volgde hij een opleiding Master Class in Controllership (Vlerick Leuven Gent Management School) en installeerde Excel gerelateerde dashboards om management inzicht te geven in de strategische KPI’s. Vervolgens als Project Manager / teamlid van strategische projecten (G-ATP, demand forecast / planning / control, meten en rapporteren van innovatie, bepalen van de kost van complexiteit, SCOR) werden de skills met betrekking tot analytische en rapporteringsbehoeften verder geprofessionaliseerd. Momenteel is Alain verantwoordelijk voor de technische component bij implementaties m.b.t. Time Driven – Activity Based Costing, Strategy Focused Organisations, Budgeting & Planning projecten met focus op rapportering, dashboards, ETL’s, pre- en post calculatieapplicaties, enz.

Alain koppelt een unieke operationele ervaring van grondige financiële en strategische inzichten aan een excellente kennis van Excel. Hij maakt van deze training dan ook een direct toepasbare ervaring. Zijn trainingen starten waar de traditionele Excel trainingen stoppen: bij het bouwen van bruikbare, functionele en onderhoudbare modellen. Alain wordt binnen de industrie gezien als dé excel-expert.

Heel bekwame lesgevers, veel geleerd!

Siska, Freelance Business Analist

Uitstekend!

Fabiaan, Managing Director

Perfect, geanimeerd, goede balans tussen complexiteit, timing en praktijk.

Debbie, Strategic Planning

Heel interessant en bruikbaar. Praktisch gericht. Perfect!

Celine, Business Controller
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Het managen van overhead Het managen van overhead Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Controlling voor de Niet-Controller Controlling voor de Niet-Controller Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie POWER BI “essentials” voor de business professional POWER BI “essentials” voor de business professional Lees meer lees meer Lean management Lean Excel: verhoog uw productiviteit en snelheid van werken Lean Excel: verhoog uw productiviteit en snelheid van werken Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]