Field coaching

Field coaching

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Als sales manager geeft u een zo goed mogelijke opleiding aan uw verkopers. U begeleidt hen doorheen het product of dienstenportfolio, u leert hen hoe de verkoopstijl van het huis is, u geeft hen inzicht in de primaire verkoopprocessen en account plannen … En dan worden zij op pad gestuurd. Soms succesvol, soms wat minder.

Maar als sales manager bent u meer dan een ‘manager’. U moet uw verkopers coachen. De beste plek om dit te doen, is net bij de klant. Maar dit maakt het complex. Hoe begeleidt of coacht u uw verkoper of accountmanager tijdens een field bezoek? Wat zijn de regels waar u zich aan dient te houden? Hoe bereidt u een dergelijk bezoek voor?

Wanneer grijpt u als routineus verkoper in en neemt u het verkoopgesprek over? Wat indien een groot order dreigt verloren te gaan tijdens uw field coaching bezoek? Hoe pakt u ge(de)motiveerde verkopers aan? Hoe rondt u een field bezoek op een krachtige manier af?

Kortom, op deze unieke werksessie leert u hoe u een field bezoek voorbereidt, voert en evalueert. U krijgt direct bruikbare inzichten in hoe u under-performers en over-performers aanpakt om zo de output van uw verkoopinspanningen te maximaliseren. 

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info