NIEUW

Managing project stakeholders

Managing project stakeholders

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

MANAGE DE VERWACHTINGEN VAN UW STAKEHOLDERS

Als projectleider is het van groot belang dat u uw stakeholders (of belanghebbenden) kent en dat u hen tevreden houdt. Een project kan nog zo goed lopen, als u de stakeholders niet mee krijgt, wordt het project nooit een succes. Maar hoe herkent u de verschillende stakeholders binnen en buiten uw organisatie? Hoe behandelt u hen? Hoe brengt u hun belangen in kaart? Hoe maakt u een stakeholder management-plan? Alleen als u structureel uw stakeholders aanstuurt, verhoogt u de kans om uw project succesvol af te ronden.

HOU UW STAKEHOLDERS TEVREDEN

Het doel van stakeholder management bestaat eruit dat uw stakeholders tevreden blijven. Dit begint met het vaststellen van wie er binnen en buiten uw organisatie belang heeft bij uw project én bij het succes ervan. De volgende stap is het analyseren van de verwachtingen van deze stakeholders, waarop u hen tot slot ook navenant behandelt. Logisch toch? Maar is dit wel steeds zo eenvoudig?  

PROJECT MANAGEMENT IS CHANGE MANAGEMENT INCLUSIEF WEERSTAND …

Projecten worden bijna steeds uitgevoerd om veranderingen door te voeren. Soms zijn dit ingrijpende veranderingen, soms ook niet. Maar zelfs de kleinste verandering zorgt voor weerstand, aversie en tegenwerking. Daarom worden projectmanagers soms als vijand van de organisatie gezien. Maar zelfs als projecten gericht zijn op winstgevendheid, business- en jobcreatie, zorgt dit voor extra workload, nieuwe rollen en toenemende druk voor uw stakeholders. En ook dit wekt weerstand op. Daarom moet elke projectleider leren om de variëteit aan stakeholders te herkennen, hun verwachtingen in kaart te brengen om er op een effectieve manier mee om te leren gaan.

ELEMENTAIRE STAPPEN IN HET MANAGEN VAN STAKEHOLDERS

Stakeholder management bestaat uit een aantal stappen die u moet doorlopen:

  • Identificeer uw stakeholders (stakeholderregister).
  • Bepaal strategieën om uw stakeholders te managen (stakeholder managementplan).
  • Communiceer en werk samen met uw stakeholders (project managementplan, projectdocumenten).
  • Meet en controleer de tevredenheid van uw stakeholders.

In dit programma leert u hoe u dit alles naar uw projecten vertaalt.  

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info