NIEUW

Help ... ik zit op de helpdesk

Help ... ik zit op de helpdesk

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

WAAROM HELPDESK MEDEWERKER EEN GEWELDIGE JOB IS …

Als helpdesk of servicedesk medewerker moet je goed kunnen communiceren, over uitstekende interpersoonlijke vaardigheden beschikken en sterk zijn in problemen oplossen. Je moet altijd rustig blijven, klantgericht zijn en goed in team kunnen werken. Uiteraard beschik je over een grondig technisch inzicht in de hardware en software of in de systemen of processen die je ondersteunt. Van het aanmaken van tickets tot het oplossen van complexe problemen: jouw rol is het ondersteunen en begeleiden van je (interne) klant die worstelt met een technisch probleem. Je helpt je klant, oplossingsgericht en met empathie. Een echte droom job …

ER ZIJN GEEN VERVELENDE KLANTEN … OF MISSCHIEN TOCH HEEL AF EN TOE …

Alleen is de werkdruk hoog en zijn je klanten niet steeds even gemakkelijk … Sommige zijn boos, anderen gefrustreerd, nog anderen onwillig. Bovendien zit je vaak met wachtlijnen, kan je niet iedereen direct helpen of moet je specifieke procedures respecteren ongeacht wie aan de lijn hangt. En soms, heel soms, kan je je klant ook echt niet helpen waardoor de frustratie aan de beide kanten van de lijn stijgt. Klantgericht communiceren als helpdeskmedewerkers is dan ook een absolute must.

OMGAAN MET ASSERTIEVE GEBRUIKERS, TIJDSDRUK EN PIEKMOMENTEN

Deze workshop leert je klantgerichte gesprekken voeren. Empathisch en begripvol maar doortastend. Je leert rustig en kalm te blijven, vooral bij moeilijke klanten of bij piekmomenten met grote werkdruk. Je leert hoe je écht moeilijke gesprekken moet voeren en hoe je slecht nieuws moet brengen.

Dit is een doe-dag waarbij je oefent met scenario’s, cases en rollenspelen. Je leert hoe je – ook onder druk van klant, tijd of management – nooit uit je rol van helpdesk medewerker valt.

MEETBAAR RESULTAAT NA DEZE TRAINING

Het effect van deze training blijft lang merkbaar. Want als service- of helpdesk medewerker (of als teamleider) leer je effectieve strategieën waardoor je stappen zet in het beter beheren van je desk, het sneller oplossen van vragen of tickets en het verminderen van escalaties. Hierdoor verbeter je niet alleen de algemene eindgebruikerstevredenheid drastisch, maar maak je je eigen job aangenamer.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info