NIEUW

Hoe maak ik van een olifant weer een mug

Hoe maak ik van een olifant weer een mug

Als leidinggevende, coach of trainer wilt u mensen helpen terug grip te krijgen op gedachten emoties die hen blokkeren en die veranderingen in de weg staan. In deze training leert u hen met de RET-methode (Rationele Effectiviteitstraining) irrationele en onproductieve denkpatronen te doorbreken en om te buigen naar rationele én productieve gedachten.

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

BEREN OP DE WEG, HERSENSPINSELS EN ANDERE DENKFOUTEN OP DE WERKVLOER

U kent ze wel: medewerkers of collega’s die bij u om raad komen vragen over zaken waar ze zich onnodig druk over maken. U geeft tips, suggesties en soms zelfs oplossingen, maar u weet dat het voornaamste probleem in hun hoofd zit. Want werkstress, verandermoeheid, irritaties, onzekerheden of perfectionisme helpen uw medewerkers niet om hun werk te doen. Maar hoe kunt u uw medewerkers of collega’s opnieuw  geruststellen zodat ze iets minder beren op de weg zien?

MAAK VAN EEN OLIFANT TERUG EEN MUG 

Op deze training dag leert u hoe uw medewerkers hierin kunt coachen. Via RET (Rationele Effectiviteitstraining ontwikkeld door Albert Ellis, dé Amerikaanse cognitieve gedragstherapeut) leert u hoe u dit aanpakt op uw werkvloer. De RET is een probleemoplossende gesprekstechniek gebruikt door coaches en coachend leidinggevenden om anderen te helpen opnieuw realistisch naar hun werk én zichzelf te kijken. U leert hoe u actief uw medewerkers helpt om andere gedachten te hebben over die situaties die hen stress bezorgen, zodat ze minder heftig reageren. In dit programma gaat u o.m. in op veelvoorkomende problemen zoals uitstelgedrag, doemdenken, perfectionisme, ergernissen, onmacht, weerstand tegen verandering, schuldgevoel en onzekerheid.

MANAGE NEGATIEVE EMOTIES OP DE WERKVLOER

Want het zijn vaak niet de problemen zelf die het uw medewerkers zo moeilijk maken, maar de manier waarop ze tegen deze problemen aankijken. En deze negatieve verwachtingen leiden tot irrationele gedachten maar nooit tot een duurzame oplossing. Maar als u erin slaagt uw medewerker anders te doen denken over een (emotionele) gebeurtenis, dan verandert zijn gevoel en daarmee ook zijn gedrag. En dit is wat u tijdens deze interactieve workshop leert van Roderik Bender.  

Na het volgen van deze workshop kunt u beter omgaan met allerlei situaties in het werk die aanleiding zijn tot ergernissen, stress, niet-productief gedrag en negatieve sociale communicatie. U leert niet-constructieve denkpatronen op te sporen en bij te sturen zodat u constructief en met zelfvertrouwen optreedt en coacht in lastige situaties. Want een manager van emoties heeft zijn team beter in de hand.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info