Vastgoedrekenen met Excel

Vastgoedrekenen met Excel

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

UW VASTGOEDPORTEFEUILLE HEEFT NOOD AAN EEN FINANCIEEL PLAN

Als professional neemt u zowel strategische als financiële vastgoedbeslissingen. Uw vastgoedportefeuille  heeft echter nood een doordacht en onderbouwd financieel plan. Want missers in uw portefeuille kunt u zich niet permitteren. Toch moet u onderhandelen met verkopers en met aankopers. U moet het rendement van uw investeringen correct en marktconform kunnen berekenen. U moet uw financieringsnoden juist kunnen inschatten om zo uw externe financiers te overtuigen. Kortom, u moet een duurzame vastgoedportefeuille kunnen samenstellen met het beste rendement en de minste risico’s. 

ELIMINEER DE FINANCIËLE RISICO’S EN VASTGOEDMISSERS

Want deze risico’s kunt u beter mijden. Daarom moet u de juiste rendementsberekeningen kunnen maken in relatie tot uw échte risico.  Want hoewel vastgoed de laatste jaren werd gezien als een veilige (en risico-arme) belegging, is niets minder waar. En zonder een grondige kennis van rekentechnieken, kan investeren in vastgoed verkeerd aflopen. Daarom organiseert het IFBD deze intensieve workshop ‘Vastgoedrekenen’ waarbij u een werkbaar financieel plan leert opmaken voor al uw vastgoedinvesteringen en –projecten.

MAAK UW EIGEN VASTGOED-SCENARIO’S

Het unieke aan deze training is, dat u het geleerde één op één kunt toepassen op uw (toekomstige) vastgoed-scenario’s. De modellen die u mee krijgt op USB, kunt u immers gebruiken voor al uw projecten en uw investeringen.  Dit maakt van dit programma de snelst terugverdiende (vastgoed-)investering die u in 2018 zal doen.

LEERDOELSTELLING VAN HET PROGRAMMA

Na deze training bent u niet alleen vertrouwd met de rekenmethodiek en de achterliggende theorie van het vastgoedrekenen, maar bent u in staat zelfstandig in Excel vanuit diverse benaderingswijzen een onderbouwde vastgoedwaardering te maken.

VEREISTE VOORKENNIS

Als deelnemer heeft u de basis van Excel onder de knie gezien u tijdens de workshop onder begeleiding van uw trainer complexe Excel casussen uitwerkt. Daarnaast verwachten wij dat u enige kennis heeft van de vastgoedwereld zodat u de complexiteit van het programma kunt plaatsen. Wij raden u aan uw laptop mee te brengen, gezien er intensief gewerkt en geoefend wordt.

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info