NIEUW

Interventietechnieken voor effectieve teams

Interventietechnieken voor effectieve teams

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

HERKENT U ZICHZELF?

Vergaderingen zijn vaak saai en meer sleur dan inspirerend. Als medewerkers eventjes vast komen te zitten, verwachten ze dat u hun problemen oplost. Ze liggen zelf nooit aan de basis. Problemen worden veroorzaakt door collega’s, andere afdelingen of ‘de organisatie’. ‘Ja, maar…’ is steevast hun antwoord op nieuwe ideeën of initiatieven. En ondertussen loopt uw mailbox vol en komt uw baas bij u klagen over uw medewerkers.

Uw leven als manager is vaak frustrerend. Hoe graag u ook wilt dat uw medewerkers initiatief nemen en zich verantwoordelijk voelen voor het geheel in plaats van alleen voor hun kleine deeltaak, blijven zij met problemen komen in plaats van met oplossingen.

U weet dat er méér in uw team zit. Meer initiatief, meer creativiteit, meer ondernemerschap, meer energie. Hoe haalt u het onderste uit de kan?

STUREN ZONDER TE DWINGEN

U wilt dat uw team zich anders gedraagt. U wilt dat bevlogen en enthousiaste medewerkers de norm bepalen en niet langer de klager die bij elk idee roept “hebben we al eens geprobeerd, werkt niet!” U wilt dat klantgerichtheid werkelijk vorm krijgt.  U wilt dat teamleden  spontaan met ideeën en initiatieven komen om zaken te verbeteren en niet langer naar een ander wijzen als er iets misgaat. En dit alles wilt u bereiken zonder iedereen de hele dag achter de broek aan te zitten, eindeloos te vergaderen of het uiteindelijk toch maar zelf op te pakken.

HET KAN ANDERS

Er bestaan teams waarin de dynamiek volkomen anders is. Hoe kan dat? Ten onrechte denken veel managers dat teamdynamiek het resultaat is van de talenten, de mentaliteit en de energie van de leden afzonderlijk. Te vaak horen wij managers klagen: ”wij hebben de verkeerde mensen in huis;” Dynamiek wordt veroorzaakt door groepspatronen, gewoontes en door sociale infectie: mensen steken elkaar qua gedrag aan. En deze negatieve spiraal kunt u doorbreken.

HOE VERANDERT U TEAMS?

Dankzij deze training leert u de échte drivers te onderscheiden die groepsgedrag doen ontstaan. Daarna maakt u de keuze welke drivers u als teamleider kunt beïnvloeden. Tot slot leert u interventies toe te passen, die simpel, concreet en weinig tijdrovend zijn.

NIEUWE TIJDEN, NIEUW LEIDERSCHAP

Op deze dag kijken we ook naar uw eigen rol. Welk leiderschap werkt vandaag? Wat werkt wel en wat werkt niet om uw mensen actief en betrokken te houden?  In dit unieke programma laat Jeroen Busscher op eenvoudige wijze zien dat minder doen vaak tot meer resultaat leidt. Hij verklapt u de geheimen van leidinggeven zonder uzelf op te branden.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info