NIEUW

Jacht op de vergadertijger

Jacht op de vergadertijger

“Een lange bespreking leidt niet altijd tot een beter besluit! Geef mensen te veel tijd en de details blijven niet langer details maar worden tot hoofdpunten van de discussie gemaakt. Bovendien blijven vergaderingen te lang hangen in het vrij delen van informatie omdat iets nieuws aandragen veiliger is dan een besluit nemen.”

Ilona Eichorn

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

WAT ZIT IK HIER EIGENLIJK TE DOEN …

Bekruipt u tijdens vergaderingen soms het gevoel: wat zitten we hier te doen? Routinematige bijeenkomsten zonder duidelijk doel, langdradige sprekers en eindeloos uitstel van beslissingen! Voor sommige mensen is vergaderen hun favoriete tijdsverdrijf van de dag. Dit maakt dat u nogal eens in een situatie terechtkomt waarbij u zich afvraagt waarom u nu alweer, of nog steeds, in een vergadering zit  en wat u zit te doen midden in het territorium van deze vergadertijgers. Als vergaderingen nuttig zijn is er natuurlijk geen enkel probleem.  Het mag echter niet de bedoeling zijn dat er kostbare tijd, geld en energie verspild wordt.

WAT LEERT U TIJDENS DEZE UNIEKE DAG 

De training “Jacht op de vergadertijger" reikt u slimme en praktische tools, technieken en trucs aan om effectief jacht te maken op de vergadertijger om uw vergadertijd drastisch in te korten.

  • U leert wanneer vergaderen moet maar vooral wanneer het niet moet.
  • U leert de verschillende soorten tijgers herkennen: van de échte vergadertijger over de filosofische tijger, de late tijger, de alwetende tijger, de territoriale tijger, de stokpaardtijger, de zwijgende tijger, …   
  • U leert vallen in de leefomgeving van de vergadertijger uit te zetten, waardoor hij zich minder laat zien. Er bestaan immers leuke en effectieve alternatieven voor vergaderen.
  • En als vergaderen dan toch echt moet, leert u het proces zo in te richten dat u snel doordringt tot de inhoud waardoor effectieve besluitvorming is verzekerd.

Deze dag is anders dan alle andere vergadertrainingen … U leert waarom het mis gaat maar vooral hoe het goed moet … U staat vooral stil bij hoe u (ook al bent u niet de voorzitter van de vergadering) het proces van de vergadering kunt sturen om zo tot een snellere en betere besluitvorming te komen.  

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info