Leiding geven aan verandering - IFBD
Leiding geven aan verandering

Leiding geven aan verandering

  • U leert hoe u het verschil kunt maken door realistisch te veranderen.
  • U leert hoe u maximaal resultaat haalt uit uw verandertraject of -project.
  • U leert hoe vele micro-interventies zorgen voor een mega-verandering.

REALISTISCH VERANDEREN

In deze Masterclass neemt Merlijn Ballieux u op een interactieve manier mee in wat hij ‘realistisch veranderen’ noemt. Veel organisaties staan onder druk om te veranderen, maar worstelen met de vraag; hoe dan? Inmiddels weet iedereen dat veranderen vanuit een blauwdruk of ‘one size fits all’ aanpak meestal niet de gewenste resultaten oplevert of juist de weerstand en scepsis in organisaties doet toenemen. Maar wat zijn uw alternatieven?

WAAROM VERANDEREN

Hét vraagstuk van deze tijd gaat over het toevoegen van waarde. Wat is de ‘bedoeling’ van een organisatie en hoe geeft u daar leiding aan? Veranderen in de echte wereld begint bij zien wat er al gaande is in de organisatie en het vermogen hebben daarbij aan te sluiten. Uitgangspunt hierbij is denken vanuit verschillen. Het gaat niet om grootse veranderaanpakken, maar juist het inzicht dat iedere ontmoeting een kans voor een interventie is en vele micro-interventies samen zorgen voor megaverandering.

ZELF VERANDEREN

Tijdens deze unieke workshop neemt Merlijn u mee in zijn visie op veranderen. Dit doet hij door te vertellen over zijn inzichten, ervaringen en voorbeelden uit de praktijk. U werkt aan uw persoonlijke verandercasus. U leert waarom u, uw mensen en uw organisatie zich vast rijden en hoe u concreet aan de slag gaat om uw veranderproject tot een realistisch succes te brengen.

Merlijn Ballieux - Trainer IFBD
Taaiheid wordt onderschat. We willen graag problemen eenvoudig maken. Dan worden het uitgedachte plannen met meestal een onrealistische tijdsplanning en vooral los van de werkelijkheid. Zo werkt veranderen niet.

Merlijn Ballieux - Trainer IFBD

Merlijn Ballieux is Veranderkundige, Bestuurskundige en Organisatie Wetenschapper. Merlijn werkt al meer dan 15 jaar aan taaie verander- en sturingsvraagstukken in diverse sectoren. In 2013 heeft Merlijn de Veranderbrigade opgericht. Dit adviesbureau ondersteunt organisaties in het werken vanuit de bedoeling. In juli 2018 kwam het boek ‘Durf het verschil te maken’, dat Merlijn samen met Guido van de Wiel schreef over realistisch veranderingen in organisaties uit. Dit boek stond maandenlang op #1 van de managementboek top 100 en was het best verkochte managementboek van 2018.

Inclusief voor elke deelnemer!

In dit programma laat Merlijn Ballieux u zien hoe de verandering begint bij wat er al gaande is in de organisatie en hoe u daarbij aansluit. Hij daagt u uit om ketens van vertrouwen te bouwen en het échte gesprek niet uit de weg te gaan. Iedere ontmoeting is immers een kans voor een interventie en vele micro-interventies samen zorgen voor een megaverandering. Dit programma is daarmee een belangrijk kompas voor iedere veranderaar die op een realistische manier het verschil wil maken binnen zijn of haar organisatie.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Durf het verschil te maken’ van uw trainer Merlijn Ballieux mee naar huis. 

Please contact us for more information
Date & location of this workshop
Keep me posted on the new dates
Cost
Inschrijven Inscription * For every extra participant you will get a 5% discount on the total amount, with a maximum of 20% (= 5 participants or more).
Similar workshops