Blockchain organiseren voor financials - IFBD
Blockchain organiseren voor financials

Blockchain organiseren voor financials

  • U leert de impact van Blockchain op de toekomst van uw financiële functie.
  • U leert hoe Blockchain welke organisatieproblemen en –conflicten kan oplossen.
  • U leert aan de hand van cases en uw eigen use-case hoe u uw Blockchain project aan moet pakken.

BENT U FINANCIEEL MANAGER OF FINANCIEEL DATAVERWERKER

Onze organisaties verworden meer en meer tot databedrijven en financials tot dataverwerkers. Dagelijks verliest u kostbare tijd met het opvragen van data en het bijhouden van lokale ledgers, al dan niet met Excel. Zo besteden informatie-intensieve organisaties tot wel dertig procent van hun totale kost aan het opvragen van data uit andere databanken. Daarbij besteden managers gemiddeld twee dagen per week aan interacties of interne transacties. En de strategische data die u als financieel manager moet verwerken worden, blijven toenemen zowel in volume als in complexiteit.

VERTROUWEN VERSUS WANTROUWEN ALS BASIS

Maar onze (financiële) economie drijft grotendeels op wantrouwen. En toch, als u zaken doet, moet u elkaar kunnen vertrouwen. Daarvoor werden geld, contracten,merken en hiërarchieën in het leven geroepen. In het kielzog is hiervan een hele vertrouwensindustrie ontstaan: banken, advocaten, accountants, controllers, marketeers en managers. Hierdoor is de complexiteit gigantisch toegenomen en onze productiviteit drastisch gedaald.

DIGITALE TRANSFORMATIE IN UW FINANCIELE FUNCTIE

Mits goed georganiseerd is een daling van de totale kosten van 10-20% voor data intensieve organisaties reëel. Maar dit lukt niet met bestaande inzichten, organisatiemodellen en automatiseringsprojecten: hiervoor is een fundamentelere aanpak nodig binnen de context van digitale transformatie: Blockchain Organiseren.

BLOCKCHAIN ORGANISEREN

‘Blockchain Organiseren’ gaat over de inbedding van een disruptieve technologie (Blockchain) in een fundamenteel nieuw organisatiemodel (Weconomics). Het is een manier om vertrouwen te organiseren zonder dat de complexiteit toeneemt. Het heeft de belofte in zich om geld, contracten en management grotendeels te vervangen. Bovendien verbetert ‘Blockchain Organiseren’ de productiviteit en zorgt het voor een betere privacy en efficiëntere processen.

BLOCKCHAIN ORGANISEREN VOOR FINANCIALS

Deze workshop richt zich op (financiële) professionals die meer willen weten over Blockchain Organiseren, hiervoor projecten opzetten, strategieën ontwikkelen, beleid maken of instrumenten ontwikkelen. Wat is Blockchain, waarom is het belangrijk en wat kunt u er wel en niet mee? En vooral: hoe kunt u zich als financieel manager voorbereiden op deze nieuwe (r)evolutie. Hoe zorgt Blockchain ervoor dat de frictie binnen en tussen organisaties afneemt, vertrouwen duurzaam wordt georganiseerd en uw productiviteit toeneemt door een optimale stroomlijning van bedrijfsprocessen? Dit programma is uiterst interactief: naast theorie en praktijkvoorbeelden gaat u als deelnemer zelf aan de slag met groepswerk, use cases en een Blockchain case.

Paul Bessems – Trainer IFBD
Is blockchain een hype of gaat het de wereld echt drastisch veranderen? Wat is de gigantische impact van blockchain op de toekomst van uw financiële functie? Ontdek wat blockchain is, hoe u het toepast en hoe u ermee begint in uw eigen functie, organisatie of bij uw klanten…

Paul Bessems – Trainer IFBD

Paul Bessems helpt organisaties om blockchain te begrijpen en toe te passen. Hij brengt Blockchain technologie en organisatiekunde bij elkaar en ontwikkelde een nieuw concept om vraag en aanbod van data slimmer te organiseren. Paul is ondernemer, internationaal spreker, Blockchain consultant, trainer en (co-)auteur van meer dan tien managementboeken. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe organisatievormen die beter aansluiten op onze data economie en nieuwe organisatietechnologieën zoals Blockchain. Hij is een expert op het gebied van Blockchain Organiseren.

Naast zijn werk als organisatieadviseur is hij ook fellow en bestuursvoorzitter van de Weconomics Foundation. Kern hierbij is de ontwikkeling en inzet van organisatietechnologie zoals Blockchain. Daarnaast is Paul ook CEO van Weconet Technologies, een spin-off van de Weconomics Foundation. Dit bedrijf houdt zich bezig met de aanleg van een algemene data nutsvoorziening en vertaalt nieuwe technologie naar concrete toepassingen. Tenslotte is hij ook founder van The Institute for New Organizational Thinking.

Inclusief voor elke deelnemer!

Onze economie drijft grotendeels op wantrouwen. Wanneer we zaken doen, moeten we elkaar kunnen vertrouwen. Daarvoor hebben we geld, contracten, merken en hiërarchieën geïnnoveerd. In het kielzog van deze instituties is een hele vertrouwensindustrie ontstaan, denk aan: banken, advocaten, accountants, marketeers en managers. Het nadeel van deze manier van vertrouwen organiseren is, dat de complexiteit onnodig toeneemt waardoor onze productiviteit daalt.

Steeds meer professionals en organisaties raken enthousiast over een nieuw organisatieconcept: ‘Blockchain Organiseren’. ‘Blockchain Organiseren’ gaat over de inbedding van een disruptieve technologie (Blockchain) in een fundamenteel nieuw organisatiemodel (Weconomics). Het is een manier om vertrouwen te organiseren zonder dat de complexiteit toeneemt. Het heeft de belofte in zich om geld, contracten en management grotendeels te vervangen. ‘Blockchain Organiseren’ verbetert de productiviteit, zorgt voor een betere privacy en efficiëntere processen.

Dit boek richt zich op mensen die meer willen weten over Blockchain Organiseren, hiervoor projecten opzetten, strategieën ontwikkelen, beleid maken of instrumenten gaan ontwikkelen.

Bij deelname aan deze training krijgt u het boek ‘Blockchain organiseren voor managers’ van uw trainer Paul Bessems mee naar huis. 

Contactez-nous pour plus d'informations
Date & lieu de cette formation
Tenez-moi au courant de la nouvelle date
Prix
Inschrijven Inscription * Pour chaque participant en plus vous recevrez une réduction de 5% sur le montant total, avec un maximum de 20% (= 5 participants ou plus).
CHOISISSEZ VOTRE VOIE D’ÉPANOUISSEMENT PERSONNEL

En complétant ces questionnaires, vous obtiendrez une vue d’ensemble de votre rôle actuel en tant que professionnel, une première évaluation de votre carrière, ainsi que de vos ambitions et votre position sur votre trajet de carrière personnelle. Nous vous fournissons également un aperçu des programmes d’apprentissage essentiels qui vous aideront à réaliser vos ambitions personnelles.

Nous avons développé – en collaboration avec nos formateurs et coaches experts – les trajets d’épanouissement suivants:

 

 

Cliquez sur le lien et le test commence …
(6 minutes par test)

Formations similaires