Coachen op attitude, gedrag en resultaat - IFBD
Coachen op attitude, gedrag en resultaat

Coachen op attitude, gedrag en resultaat

  • U leert hoe u duurzaam resultaat boekt als coach, zowel naar output als naar gedrag.
  • U leert aan de hand van intensieve rollenspelen en cases de kernvaardigheden van een output-coach.
  • U leert hoe u gedragsmatige feedback geeft, omgaat met conflicten en actief luistert.

EXPERT OF COACH: TWEE VERSCHILLENDE ROLLEN

Medewerkers coachen is een belangrijke – zo niet dé belangrijkste – vaardigheid van iedere leidinggevende. Maar vaak beperkt dit coachen zich tot expert coaching waarbij de leidinggevende bouwt op zijn/haar operationele expertise en die overdraagt op zijn/haar medewerkers. Kennis van systemen, processen of dossiers wordt overgegeven. De leidinggevende is in eerste instantie expert en niet coach …

HOE DUURZAAM RESULTAAT BOEKEN ALS COACH?

De rol van leidinggevende als coach gaat echter een pak verder dan die rol als expert. Het ontwikkelen van het volledige potentieel van de medewerker staat centraal. En daar hoort ook attitude en gedrag bij. Want pas dan wordt écht resultaat geboekt. Coachen behelst het verhogen van de betrokkenheid, het begeleiden naar meer zelfsturing, het verbeteren van relaties met anderen, het aankaarten van prestatieproblemen. Kortweg, het slijpen van de potentiele diamant op andere facetten dan de operationele expertise. Alleen zo kunt u als coach duurzaam resultaat boeken.

STUREN OP GEDRAG EN ATTITUDE

Dit programma gaat dan ook niet over het overbrengen van operationele of technische expertise. Dit programma bezorgt je wel de nodige vaardigheden om zelf aan de slag te gaan als coach, sturend op gedrag en attitude. Je krijgt niet alleen inzicht in het proces, maar ook in de juiste mindset om als coach écht succesvol te worden. Er wordt in kleine groepjes gewerkt en de benadering is praktisch en rijk aan persoonlijke feedback.

Peter De Meyer – Trainer IFBD
Dit is niet één van de vele softe coaching programma’s. Integendeel, ik geloof dat coachen pas werkt als dit resultaatgericht is, zowel op output en resultaat als op gedrag en attitude.

Peter De Meyer – Trainer IFBD

Peter De Meyer combineert meer dan 15 jaar (internationale) lijnmanagementervaring met 10 jaar praktische ervaring op het vlak van organisatie- en leiderschapsontwikkeling en change management. Als lijnmanager werkte hij o.a. bij Remi Claeys Aluminium, ITT Thomas, Management Centre Europe en AMA Int’l. Binnen ITT Thomas werkte hij als Country Manager en Manager Organisational Development and Training op Europees niveau. Onder zijn leiding en actieve deelname werd een Talent Management project doorgevoerd in 11 Europese landen. Bij AMA Int’l, één van de wereldleiders op het vlak van organisatieontwikkeling en management development, werkte hij meerdere jaren als Managing Director – Global Pharmaceutical Industry Sector. Hij had
er een wereldwijde verantwoordelijkheid. Zijn expertise richt zich vooral op drie pijlers: teamgerichte organisatiestructuren, strategisch leiderschap en change management.

Vandaag is Peter ‘Asssociate Faculty Member’ van het Center for Creative Leadership – CCL – dat wereldwijd één van de Top 5 organisaties is op het vlak van leiderschapsontwikkeling volgens zowel Business Week, The Financial Times en Harvard Business Review. Hiernaast is hij Hoofddocent “Total Team Management” en “Leiderschap” binnen het IFBD.

Contactez-nous pour plus d'informations
Date & lieu de cette formation
Tenez-moi au courant de la nouvelle date
Prix
Inschrijven Inscription * Pour chaque participant en plus vous recevrez une réduction de 5% sur le montant total, avec un maximum de 20% (= 5 participants ou plus).
CHOISISSEZ VOTRE VOIE D’ÉPANOUISSEMENT PERSONNEL

En complétant ces questionnaires, vous obtiendrez une vue d’ensemble de votre rôle actuel en tant que professionnel, une première évaluation de votre carrière, ainsi que de vos ambitions et votre position sur votre trajet de carrière personnelle. Nous vous fournissons également un aperçu des programmes d’apprentissage essentiels qui vous aideront à réaliser vos ambitions personnelles.

Nous avons développé – en collaboration avec nos formateurs et coaches experts – les trajets d’épanouissement suivants:

 

 

Cliquez sur le lien et le test commence …
(6 minutes par test)

Formations similaires