De businesscase als succesfactor voor projecten - IFBD
De businesscase als succesfactor voor projecten

De businesscase als succesfactor voor projecten

  • U leert de essentiële bouwstenen van een business case.
  • U leert hoe van een luchtkasteel en een papieren tijger een gefundeerde business case maakt (die u op een bierviltje kunt noteren).
  • U leert waarom een business case meer is dan een kosten-baten analyse.

BELANG VAN UW BUSINESSCASE

Problemen tijdens de uitvoering van projecten ontstaan vaak al voordat deze projecten beginnen. Te hoge verwachtingen en onduidelijkheid over wat het project uiteindelijk moet opleveren, zijn de belangrijkste oorzaken van mislukte projecten. Daarom is een goede businesscase een noodzaak voor elk project.

WAAROM DOEN WIJ DIT EIGENLIJK …

Maar een goede businesscase gaat verder dan een kosten-baten analyse van het project. Een goede businesscase is geen verplicht document dat in de kast verdwijnt, eens de beslissing genomen wordt. Het is een krachtig werkinstrument om het (project-) leiderschap te versterken en het project management te verbeteren. U geeft immers een antwoord op de vraag: waarom doen wij dit eigenlijk?

VAN LUCHTKASTEEL OVER PAPIEREN TIJGER NAAR BUSINESSCASE

In deze workshop ‘Waarom doen we dit eigenlijk?’ leert u hoe u uw eigen businesscase maakt. Bovendien laat Michiel van der Molen u – met heldere en transparante praktijkvoorbeelden – zien hoe u uw businesscase doorheen de levenscyclus van uw project gebruikt. Zo is uw businesscase onontbeerlijk …

  • bij de keuze van strategische projecten;
  • om kosten én baten helder in kaart te brengen;
  • als basis voor succesvolle projectcommunicatie;
  • om de gebruikersinbreng in goede banen te leiden;
  • om lastige kwesties op te lossen;
  • om draagvlak te creëren voor de invoering van het projectresultaat;
  • als richtinggevend stuurinstrument.

Kortom, bij het realiseren van een duurzaam project management is een weldoordachte businesscase een absolute must.

MAAK UW EIGEN BUSINESSCASE

Op deze dag krijgt u inzicht in de essentie van businesscase management en leert u dit toe te passen in uw eigen projecten: u creëert draagvlak voor een investeringsbeslissing, u inspireert belanghebbenden of stakeholders, u leert batenmodellering en bateneigenaarschap te sturen, en geeft richting aan de uitvoering van het project. Tot slot leert u hoe u de essentie van uw businesscase samenvat in één oneliner: op een bierviltje …

Michiel van der Molen – Trainer IFBD
Een goede businesscase biedt daarbij een heldere basis voor alle besluitvorming. Een businesscase komt pas echt tot leven als u hem sámen hebt gecreëerd en ook in één zin kunt samenvatten.

Michiel van der Molen – Trainer IFBD

Michiel van der Molen is een ervaren project manager. Meer dan 15 jaar lang nam hij diverse project-rollen op zowel bij Atos en Ordina. Van “project manager” over “programma manager” tot “business unit manager project management”. Hij werkte ondermeer voor de Belastingsdienst, Achmea, ASR, Tata Steel, en vele andere organisaties. Vandaag is hij als adviseur-trainer actief en begeleidt hij directies en middenmanagement in de Benelux bij het succesvol uitvoeren van strategische projecten. Hij bekijkt projecten steeds vanuit bedrijfsperspectief: wat ze opleveren is belangrijker dan wat ze kosten.

Hij is auteur van diverse standaardwerken zoals ‘Project Management voor Opdrachtgevers’,‘Batenmanagement draait om mensen’,‘Succesvol Project Sponsorship’, ‘Prince2 in de praktijk’ en uiteraard ‘Waarom doen we dit eigenlijk?’

Inclusief voor elke deelnemer!

Het ontwikkelen van een businesscase is het ontwikkelen van draagvlak voor een investeringsbeslissing. Dat draagvlak heeft u niet alleen nodig bij de start van een project of veranderprogramma. Ook doorheen het project of programma moet u volcontinu keuzes maken. Een goede businesscase biedt daarbij een heldere basis voor alle besluitvorming. Een businesscase komt pas echt tot leven als u hem sámen hebt gecreëerd en ook in één zin kunt samenvatten. Zodat iedereen hem begrijpt. En er energie van krijgt….

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Waarom doen we dit eigenlijk?’ van uw trainer Michiel van der Molen mee naar huis. 

Contactez-nous pour plus d'informations
Date & lieu de cette formation
Tenez-moi au courant de la nouvelle date
Prix
Inschrijven Inscription * Pour chaque participant en plus vous recevrez une réduction de 5% sur le montant total, avec un maximum de 20% (= 5 participants ou plus).
CHOISISSEZ VOTRE VOIE D’ÉPANOUISSEMENT PERSONNEL

En complétant ces questionnaires, vous obtiendrez une vue d’ensemble de votre rôle actuel en tant que professionnel, une première évaluation de votre carrière, ainsi que de vos ambitions et votre position sur votre trajet de carrière personnelle. Nous vous fournissons également un aperçu des programmes d’apprentissage essentiels qui vous aideront à réaliser vos ambitions personnelles.

Nous avons développé – en collaboration avec nos formateurs et coaches experts – les trajets d’épanouissement suivants:

 

 

Cliquez sur le lien et le test commence …
(6 minutes par test)

Formations similaires