Project leiderschap - IFBD
Project leiderschap

Project leiderschap

  • U leert hoe leiding geeft aan projecten, project teams en stakeholders.
  • U leert om te gaan met diversiteit in uw team.
  • U leert te onderhandelen, te netwerken en te beïnvloeden als project leider.

GA VOOR HET ALLERBESTE RESULTAAT …

Als projectmanager ga je voor het beste resultaat. Dat is logisch. Maar realiseer je wel het beste projectresultaat? Weet je wat er echt speelt binnen jouw bedrijf, binnen je team én bij je stakeholders? Haal je wel het maximale uit je projectteam? Onze training “Project leiderschap” maakt van jou dé leidinggevende met wie iedereen wil samenwerken. Tijdens deze unieke 2-daagse training nemen we jouw rol als projectleider onder de loep. Samen met onze ervaren trainer werk je aan jouw persoonlijke groei en valkuilen als project leider. Na afloop ben je een kei in gestructureerd en resultaatgericht aansturen, beïnvloeden en onderhandelen. Je brengt teamdynamiek foutloos in kaart en creëert draagvlak bij alle betrokkenen.

MAAR VELE PROJECT TEAMS ZIJN GEEN TEAMS

Want zolang in organisaties project teams bestaan uit mensen die het project werk ‘naast’ of ‘boven’ hun échte job doen, moet de project manager een uitmuntend projectleider zijn. Want vaak is er niet echt sprake van een ‘team’ maar eerder van een groep mensen die een bijdrage leveren aan het projectresultaat. Deze teamleden stellen een beperkte hoeveelheid tijd beschikbaar voor het project. Ze komen incidenteel bij elkaar om over de voortgang te overleggen. Eigenaarschap beperkt zich meestal tot de eigen bijdrage met een vleugje betrokkenheid bij het eindresultaat. Projectleiders zijn onontbeerlijk om de voortgang in het project te houden en de werkzaamheden op elkaar af te stemmen en te coördineren. Maar hoe maak je als projectmanager van dit ‘toevallige’ team, een hecht én resultaatgericht projectteam?

CONCRETE AANPAK

Het programma is opgebouwd rond 7 modules, waarbij de essentiële aspecten van succesvol project leiderschap worden uitgewerkt. Hierbij worden presentaties afgewisseld met gedragsmatige oefeningen, reflectie, ervaringsuitwisseling en concrete cases. Verder moet je als deelnemer voorafgaand aan het programma een beïnvloedingsassessment scoren, dat na de training als jouw persoonlijk leerplan dient.

Deze workshop is zeer interactief en biedt jou de essentiële praktijk die je nodig hebt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, die je morgen kan toepassen op écht project werk in (h)échte projectteams.

Peter De Meyer - Trainer IFBD
Projecten leiden heeft twee kanten: de harde kant en de zachte kant. De harde kant gaat over de structuur, de voorwaarden en de middelen van een project. De zachte kant gaat over mensen, over interactie en over jouw houding als projectleider.

Peter De Meyer - Trainer IFBD

Peter De Meyer combineert meer dan 15 jaar (internationale) lijnmanagementervaring met 10 jaar praktische ervaring op het vlak van organisatie- en leiderschapsontwikkeling, change en project management. Als lijnmanager werkte hij o.a. bij Remi Claeys Aluminium, ITT Thomas, Management Centre Europe en AMA Int’l. Zijn expertise richt zich vooral op drie pijlers: teamgerichte organisatiestructuren, strategisch leiderschap en change management.

Vandaag is Peter ‘Associate Faculty Member’ van zowel het IFBD als het Center for Creative Leadership dat wereldwijd één van de Top 5-organisaties is op het vlak van leiderschapsontwikkeling volgens zowel Business Week, The Financial Times en Harvard Business Review. Hiernaast is hij Hoofddocent Total Team Management, Project Leiderschap, Virtuele Teams, Leiderschap 2.0 & Strategisch Leiderschap binnen het IFBD.

Super docent!

Chloë, Country Marketing Manager
Contactez-nous pour plus d'informations
Date & lieu de cette formation
Tenez-moi au courant de la nouvelle date
Prix
Inschrijven Inscription * Pour chaque participant en plus vous recevrez une réduction de 5% sur le montant total, avec un maximum de 20% (= 5 participants ou plus).
CHOISISSEZ VOTRE VOIE D’ÉPANOUISSEMENT PERSONNEL

En complétant ces questionnaires, vous obtiendrez une vue d’ensemble de votre rôle actuel en tant que professionnel, une première évaluation de votre carrière, ainsi que de vos ambitions et votre position sur votre trajet de carrière personnelle. Nous vous fournissons également un aperçu des programmes d’apprentissage essentiels qui vous aideront à réaliser vos ambitions personnelles.

Nous avons développé – en collaboration avec nos formateurs et coaches experts – les trajets d’épanouissement suivants:

 

 

Cliquez sur le lien et le test commence …
(6 minutes par test)

Formations similaires