Opleiding op maat

Financiële Basistrainingen

Financiële Basistrainingen

Waarom kiezen voor financieel maatwerk? 

Vele organisaties overleven bij gratie van cost control en cash flow management.  En hoewel in deze postrecessie dit inderdaad de fundamentele zekerheden blijven, moet elke operationele manager ook het volledige ‘financiële’ plaatje zien. Elke beslissing – hoe operationeel ook – heeft immers een financiële implicatie.

Onze financiële trainingen voor niet-specialisten worden ontwikkeld op maat van uw organisatie.  Wij werken met uw balansen, uw budgetten, uw investeringen, uw kostprijzen, uw ratio’s, uw rapporteringen…  Na een grondige intake met finance of controlling, spreken onze docenten uw financiële taal en garanderen wij zo een optimale transparantie en herkenbaarheid. 

Welke financiële trainingen kan het IFBD voor u op maat uitwerken?

  • Financieel Management voor Niet-Specialisten
  • Balans Lezen voor Niet-Specialisten
  • Excel en Financieel Management
  • Opzetten van een Business Case
  • Business Planning
  • Budgettering
  • Investeringsanalyse

Wat vinden onze klanten ... enkele getuigenissen …

"Het is opmerkelijk hoe Ronald er in slaagt om éénvoudig en tegelijkertijd duidelijk en volledig, een complexe financiële materie voor te stellen aan onze mensen. Alles volgt op elkaar, alles wordt  verduidelijkt met tal van voorbeelden en concrete cases. De oefeningen verhelderen de theoretische concepten.  Alle vragen vinden zo een evident antwoord.  Zonder twijfel een echte aanrader."

Thierry Rotsart
People Development Manager
Distrigas

 

“Al vele jaren werkt de Van Gansewinkel Groep naar volle tevredenheid samen met IFBD. Hun docent verzorgt voor ons met veel passie, een heel goede training ‘Finance for non Financials’, één van de toppers in ons incompany opleidingsaanbod. De kracht van IFBD is dat zij dit programma samen met onze finance mensen, tailormade ontwikkeld hebben. Het gaat niet over finance in het algemeen, maar over finance bij Van Gansewinkel. Hierdoor is er grote herkenning bij de deelnemers en kunnen zij het geleerde 1 op 1 toepassen in de dagelijkse praktijk. Wat mij betreft zeker een aanrader voor andere bedrijven!”
 
Roel Majoor
Manager OD/MD

Van Gansewinkel Groep

 

In onze zoektocht naar kwaliteitsvolle opleidingen, staat een klantgerichte en flexibele aanpak centraal. IFBD luistert aandachtig naar onze opleidingsnoden en stemt de opleiding hierop af. IFBD is bereid om de opleidingen in onze kantoren te organiseren en zo kunnen onze mensen aan de opleiding deelnemen in een vertrouwde omgeving en samen met hun collega’s. Onder invloed van deze factoren en gezien de ruime praktijkervaring van de lesgevers ontstaat een goede interactie en een maximaal leereffect.
 
Stephan Gevaert
Hoofd / Head Management Accounting
Afdeling / Department: FAD Regio Benelux

Indaver nv

 

Voor de projectverantwoordelijken van de Koning Boudewijnstichting, die meestal geen specialisten zijn in financiën, was de opleiding 'Balans lezen' een zeer leerrijke vorming.  Ze kregen niet enkel theoretische inzichten mee, maar leerden ook  balans lezen en jaarrekeningen interpreteren.  Dus een zeer goede combinatie van theorie en oefening.
 
Ann De Mol
Adviseur
Koning Boudewijnstichting 

 

"De workshops waren zeer praktijkgericht en bijzonder interactief. Focus lag op het aanleren van reflexen bij het bekijken van financiële gegevens en dat was precies wat onze deelnemers (juristen met weinig of geen financiële basisvorming) nodig hadden. De bedoeling was uiteraard niet om dit team in enkele sessies tot experten op te leiden, maar wel de deelnemers toe te laten een eerste kritische blik te kunnen werpen op (mogelijke) probleemdossiers, teneinde snel merkwaardigheden en tendensen te detecteren. Dat we daarbij ook zelf de te bespreken dossiers konden aanbrengen, maakte het echt tailormade."
 
Frank Vanwingh
Deputy CEO

ONDD – The Belgian Export Credit Agency

 

 

       
IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier