Denk als een hacker

Denk als een hacker

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

CYBERAANVALLEN KOSTEN BELGIË TOT 3 MILJARD PER JAAR (HLN). 

Inbreken in computersystemen … Realiteit of Mission Impossible? Helaas wordt de vrij recent opgericht Computer Crime Unit van de Brusselse Federale Gerechtelijke Politie meer en meer geconfronteerd met deze nieuwe vorm van criminaliteit. De pers meldde dit jaar alleen reeds cyberaanvallen op Arcelor Mittal, Ago Interim, Accord, diverse banken, … Maar ongetwijfeld wordt het gros van deze aanvallen stilzwijgend aangepakt. Hackerscollectieven als Anonymous worden door professionals als echte cybercriminelen gezien. En toch zijn vele Belgische bedrijven bereid het risico te lopen … Deels uit onwetendheid, deels uit onverschilligheid. De schade die ons land daardoor oploopt, wordt geraamd op 1 tot 3 miljard euro per jaar (!), dixit Alain Winants, Staatsveiligheid België.  

MAAR WAT IS DE IMPACT VAN HACKING

De impact die een cyberaanval heeft op de geloofwaardigheid van uw organisatie is echter enorm. Niemand van uw klanten vindt het fijn dat zijn/haar persoonlijke gegevens te grabbel worden gegooid. Evenmin wilt u bestolen worden door deze cybercriminelen. Confidentiële informatie moet ook confidentieel blijven en wilt u niet terugvinden op het web. Bescherming is dan ook een must. 

LEER DENKEN ALS EEN HACKER

Deze workshop leert u denken als een hacker. Voor één dag kruipt u in de huid van een hacker en denkt u als een hacker. U krijgt niet alleen inzicht in hoe een hacker uw kwetsbaarheden, datalekken en zwakheden opspeurt, maar evenzeer hoe u zich hiertegen kunt en moet beschermen.

VERLAAT DEZE WORKSHOP MET EEN CONCREET ACTIEPLAN

U leert hoe hackers stapsgewijs de inhoud van sites veranderen, data aanpakken, databases leeghalen en computers en servers overnemen. U leert scannen, testen, hacken maar vooral beveiligen. U krijgt inzicht in de meest gebruikte technieken en tools gebruikt door hackers om websites te hacken, draadloze verbindingen af te tappen en wachtwoorden te kraken. Gedurende deze ene dag bent u zelf hacker en kijkt u hoe u (uw eigen site & servers) kunt aanvallen. Hierdoor keert u terug naar uw werkplek met een duidelijk actieplan bij het optimaal beveiligen van uw eigen data.

LEERMETHODIEK VAN DEZE DAG

Aan de hand van voorbeelden, cases en allerhande materiaal leert u alles over de hacker-methodologie. Allerhande technieken en tools worden toegelicht. U leert alles over het overnemen van servers, het leeghalen van databases en het veranderen van webcontent.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier