Business Model Innovatie - Bouw & innoveer uw business model

Business Model Innovatie - Bouw & innoveer uw business model

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

NIEUWE TIJDEN VRAGEN OM NIEUWE BUSINESS MODELLEN

Onze manier van zakendoen is vandaag structureel veranderd. De globalisering van de markt, de mondige consument, de dominantie van het internet, … zorgt ervoor dat de traditionele business modellen niet langer standhouden.  Onze klant/consument – leverancier relatie is in die mate veranderd dat bedrijven zich de vraag moeten durven stellen of hun traditioneel verdienmodel nog werkt. Omzetten krimpen, marges dalen, klanten worden verlieslatend.

Hoe kunt u uw oude, gedateerde business modellen onderzoeken, ter discussie stellen en transformeren? Hoe kunt u visionaire ideeën omvormen tot het -speelveld- veranderende business modellen die het establishment uitdagen - of verjongen als uzelf die gevestigde orde bent?  Kortom, hoe denkt u terug als een start-up?

DOELGERICHT PROGRAMMA

Deze unieke workshop leert u op een uitermate praktische manier uw business model in vraag te stellen, een business model canvas op te stellen, te ontwerpen en vorm te geven. Hiertoe worden onder meer volgende stappen uitgewerkt:

• Het Business Model Canvas, een tool om business modellen te beschrijven, te analyseren en te ontwerpen.
• Business Model Patronen, gebaseerd op concepten van vooraanstaande business denkers.
• Technieken om u te helpen business modellen te ontwerpen en te innoveren.
• Herinterpreteren van strategie door de business model lens.
• Een generiek proces om u te helpen innovatieve business modellen te ontwerpen, waarbij alle concepten, technieken en tools in Business Model Generatie met elkaar worden verbonden.

WAT MAAKT DIT PROGRAMMA UNIEK?

Tijdens deze interactieve en energieke workshop gaat u aan de slag met uw eigen business model, krijgt u inspiratie en tools voor het innoveren van uw business model. Aan de hand van verschillende ontwerp- en innovatietechnieken laten Ides en Dominique zien hoe u met business model innovatie aan de slag kunt gaan in uw eigen organisatie. Daarnaast krijgt u inzicht in visueel denken, het visualiseren van business modellen en storytelling.

Leer denken als een Start-Up …

Een nieuwe organisatie vertrekt van een blanco canvas, zonder aannames, zonder statistiek, zonder zekerheden.  Maar hoe vertaalt u deze manier van denken naar uw organisatie?  Hoe integreert u het start-up denken met de traditionele manier van werken van uw organisatie? 

LEERMETHODIEK

Tijdens deze unieke 1-daagse workshop gaan deelnemers aan de slag met het business model canvas. Hiermee doorbreekt u de traditionele bestaande business modellen en ontwerpt u nieuwe business modellen die uw manier van werken drastisch kunnen veranderen: nieuwe diensten of producten, nieuwe markten, andere doelgroepen, …  U gaat aan de slag met uw eigen business model en wordt uitgedaagd maar ook begeleid in het in vraag stellen ervan. Deze training is een must voor iedere leidinggevende op zoek naar hét antwoord van de komende jaren: hoe bereid ik mijn organisatie voor op nieuwe markten en hoe kan een business model mij hierbij ondersteunen. 

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"Visueel voorstellen van business model = zeer goed."
Heidi Van Hiel - MT & Tools development team leader - Yamagata Europe

"Zeer goede en toepasbare training!"
Alain Cauwenberghs - Head of commercial payment partnerships - Mastercard Europe

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier