De psychologie van de inkoper

De psychologie van de inkoper

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

U kent het verhaal … Na een lange inhoudelijke onderhandeling - technisch en professioneel - zegt uw klant: “Ik weet genoeg en kan mij volledig vinden in het voorstel. Alleen moet u nu nog even langs inkoop …” Uw zorgvuldig opgebouwde relatie met uw klant wordt eventjes omgegooid want u weet dat u straks met iemand anders rond de tafel de finale onderhandeling zal moeten voeren.

Daarom organiseert het IFBD deze unieke dagworkshop: de psychologie van de inkoper. Gedurende deze dag leert u hoe een inkoper werkt, functioneert, denkt en onderhandelt. Deze training wapent u tegen harde prijsnegotiaties door een diepgaand inzicht in de wijze waarop de inkoopfunctie functioneert.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Zo leert u ondermeer:

  • de psyche, doelstelling en drijfveren van de professionele inkoper;
  • waarop inkopers afgerekend worden;
  • hoe effectiever verkopen aan inkopers;
  • hoe niet-inkopers effectiever kunnen inkopen;
  • de rolverdeling verantwoordelijkheden tijdens een inkooptraject;
  • de toegevoegde waarde van professionele inkoop in het bedrijfsresultaat.

Deze training zal u helpen om zo bij uw volgende onderhandelingsronde gewapend voor de dag te komen en de obligate afsluiting van uw onderhandelingsproces ‘nu nog even langs de inkoopafdeling’ met de glimlach tegemoet te treden. 

LEERMETHODIEK

Deze workshop is een perfecte mix van concepten, inzichten en cases geënt op de echte wereld. Aan de hand van concrete oefeningen leert u omgaan met professionele inkopers en leert u hun motieven te doorzien. 

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier