Selecteren, opvolgen & beoordelen van leveranciers

Selecteren, opvolgen & beoordelen van leveranciers

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Inkoopprestatiemeting … zonder meer één van de moeilijkste vraagstukken bij de professionalisering van inkoop. Het selecteren én het inherente meten van de prestaties van de inkooporganisatie en haar leveranciers blijft een uitermate complexe materie. Complex maar absoluut noodzakelijk indien u de toegevoegde waarde van de inkooporganisatie  wenst te maximaliseren.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Prestatiemeting van uw leveranciers en van uw ganse aankoopafdeling helpt u om acties te monitoren, bij te sturen, prioriteiten te stellen en zo te verbeteren. Deze dag staat stil bij de kritische succesfactoren en sleutel prestatie indicatoren van goede leveranciers. Wat maakt leverancier A goed, leverancier B ontoereikend en leverancier C excellent? Hoe meet u? Wat meet u? Welke informatiestromen zijn voor u bruikbaar én relevant? Hoe formuleert u bruikbare KPI’s en hoe meet u deze? Hoe gaat u om met informatie en wanneer neemt u actie? Hoe maakt u alles zichtbaar? Welke soorten leveranciers heeft u en welke (strategische) rol spelen zij in het aankoopgebeuren? Hoe stelt u een formeel evaluatiesysteem op met éénduidige wegingsfactoren. Kortom, hoe bewaakt u de efficiëntie van uw leveranciers …

LEERMETHODIEK

U verlaat deze workshop met een bruikbaar stappenplan voor het opzetten van uw eigen meetsysteem. Aan de hand van voorbeelden, oefeningen en cases leert u hoe u een performant meet- en evalueer systeem opzet voor uw leveranciers. 

Een eerdere deelnemer evalueerde als volgt:

"Het was erg leerrijk en boeiend gebracht!"
Ingrid Van den Heuvel – Groepsaankoper – Willemen 

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier