Exit strategie bij contracten

Exit strategie bij contracten

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

U heeft uw contract afgesloten. De samenwerking is tot nu toe goed verlopen of net niet. Hoe dan ook, u (of uw business partner) wilt uw bestaande contract opzeggen of hernieuwen of aanpassen … Wat ook de redenen zijn – niet nakomen van de afspraken, niet langer markt conforme tarieven, nieuwe spelers op de markt, verandering van uw business model, veranderende behoeften, … - het huidige contract voldoet niet langer aan de noden en iemand wilt er van af. Of iemand wil de voorwaarden (prijzen, SLA, …) herzien en zo een nieuw contract negotiëren. 

DOELGERICHT PROGRAMMA

Makkelijk is dit echter niet. U kunt ofwel rekenen op de goodwill van uw business partner en soms is dit voldoende. De kans is echter reëel dat u willens nillens juridisch advies zult moeten inwinnen om calamiteiten te vermijden. Het ondoordacht beëindigen van commerciële contracten kan immers gigantische gevolgen hebben en grote kosten met zich mee brengen. Bovendien kunt u nog lange tijd vast blijven zitten aan een partner (of klant) die niet langer voldoet aan uw specifieke wensen of noden. Zo verliest u niet alleen veel geld, maar mist u bovendien strategische business opportuniteiten. 

Gedurende deze dag krijgt u een overzicht van de diverse mogelijkheden maar ook van alle risico’s inherent aan het opzeggen van een bestaande contractuele overeenkomst. Aan de hand van concrete voorbeelden en typische ( risico-clausules) leert u hoe u – preventief – reeds te werk kunt gaan bij het opstellen van het contract. U leert wat de echte risico’s en hoe u deze kunt ontmijnen.  Bovendien wordt ook uitgebreid stil gestaan bij hoe u bestaande overeenkomsten kunt hercontracteren. 

LEERMETHODIEK

Weinig contracten zijn voor eeuwig … maar vooral: wie makkelijker uit een contactuele relatie weg kan, heeft betere mogelijkheden om er binnen die relatie voor te zorgen, dat hij krijgt wat hij hebben wil. Deze workshop leert u hoe u er voor kunt zorgen dat u een reële exit strategie hebt, wat daarvoor nodig is en wat u daarom al moet regelen aan het begin van of tijdens de relatie.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier