ICT-contracten

ICT-contracten

Datum & locatie van geplande sessie(s)

PROGRAMMA

ICT IS DE BUSINESS DRIVER

De digitale revolutie heeft ervoor gezorgd dat IT getransformeerd is van een ondersteunende dienst naar een dienst die rechtstreeks verantwoordelijk is voor het creëren van financiële waarde. Een business zonder IT (én het bijhorende contractmanagement) is ondenkbaar. Daarom organiseert het IFBD in samenwerking met Lydian deze unieke workshop ‘ICT-contracten’.

WAT IS EEN GOED IT-CONTRACT?

Het sluiten van een goed ICT-contract is een ganse kunst. Vele contracten bieden in de praktijk weinig of geen duidelijkheid over wat nu écht geleverd of gepresteerd moet worden, onder welke voorwaarden en binnen welke timeframe. Sommige contracten zijn échte wurgcontracten, anderen leggen alle verantwoordelijkheden en risico’s bij één partij. Tot slot zorgt een goed contract ervoor dat alle discussies, potentiële onduidelijkheden en risico’s - nog voor het tekenen - boven komen drijven en worden aangepakt. En hoewel een evenwichtig en juridisch onderbouwd contract geen garantie biedt voor een succesvol project, verkleint het de kans op falen drastisch.  

Want een mislukt IT-project kent steeds twee verliezers. Contractuele sancties kunnen de geleden financiële schade soms verzachten, maar de klant is terug naar af en de leverancier is een klant kwijt. Een goed ICT-contract is dan ook een absolute must. 

WAAR SPREKEN WIJ OVER …

ICT-contracten omvatten klassiek de contracten voor de aankoop van hardware, softwarelicenties, contracten voor onderhoud van software of hardware, implementatiecontracten, contracten voor systeemintegratie, outsourcingcontracten, Service Level Agreements (SLA), consultancycontracten en alle mogelijk varianten of combinaties hiervan. Sommige contracten zijn tijdelijk, andere projectmatig, nog andere éénmalig. De laatste jaren komen hier ook alle contracten bij die internet gerelateerd zijn of binnen het kader van cloud computing vallen.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier