Personeelsbehoefteplanning

Personeelsbehoefteplanning

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Uw werknemers zijn het hart van uw organisatie. Zij vormen het meest kostbare en het meest kwetsbare kapitaal van uw onderneming. Zij zijn echter even vaak uw duurste resources. Het verkeerd inzetten of niet optimaal inplannen ervan, is dan ook nefast voor de rendabiliteit van uw activiteiten. 

HOGE ARBEIDSKOST IN BELGIË

De hoge arbeidskost in België verplicht u daarom om de juiste man op de juiste plaats te zetten, rekening houdend met capaciteit, werklast, werkaanbod en tal van flexibiliseringsmaatregelen. En dit is wat deze unieke workshop u leert.

UW BEDRIJFSRESULTAAT WORDT BEPAALD DOOR EEN OPTIMALE PERSONEELSINZET

Het optimaal inzetten of inplannen van uw personeel is bepalend voor het finale bedrijfsresultaat. Daarom is het uw opdracht als professional om te streven naar een optimale personeelsbehoefteplanning: ‘de juiste man/vrouw op de juiste plaats op het juiste tijdstip’ is geen loze kreet, maar de doelstelling voor elke manager.

Toch blijkt in de praktijk dit streven zich veelal te beperken tot een systematisering van de operationele activiteiten, zoals vaststelling van de informatiestructuur, werving en selectie, bepaling van de opvolgingsschema’s, … Bovendien zijn vele inschattingen subjectief en niet gemeten. De operationele vertaling van de echte behoefte (het juiste aantal op de juiste tijd) naar de werkvloer, vraagt meer en is complexer.

VOORKOM VERSPILLING EN BOTTLENECKS DOOR OPTIMALE AFSTEMMING VAN VRAAG EN AANBOD

Personeelstekorten creëren bottlenecks. Anderzijds zijn vele organisaties of afdelingen overbemand waardoor soms tot 40 % arbeidskost verspild wordt. Deze workshop leert u enerzijds tekorten aan personeel tijdig te ontdekken en anderzijds verspilling te signaleren.

HOEVEEL FTE’S HEEFT U ECHT NODIG?

Deze training leert u hoeveel FTE’s (fulltime equivalenten) u écht nodig heeft. U elimineert de subjectieve inschatting van werklast, maar werkt alleen met objectieve en meetbare parameters. Zo komt u tot echte maar vooral juiste resultaten.
 

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier