Balansanalyse voor financiële professionals

Balansanalyse voor financiële professionals

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

DE JAARREKENING … UW BELANGRIJKSTE FINANCIELE INSTRUMENT

De jaarrekening blijft het belangrijkste (financiële) instrument, waar u een organisatie mee doorlicht. Ook als financiële professional is dit instrument cruciaal bij het evalueren van financiële resultaten, zowel voor de eigen activiteiten als voor de financiële gezondheid van klanten of leveranciers. 

BALANS MEER DAN EEN ‘SNAPSHOT’ VAN EEN ONDERNEMING? 

Maar u heeft reeds kennis van balansen en resultatenrekeningen. Solvabiliteit, liquiditeit en rendabiliteit zijn uw KPI’s waarop u terugvalt bij het nemen van uw operationele en strategische beslissingen. En toch bevindt u zich soms op glad ijs wanneer u verder gaat dan die quick scan van een jaarrekening en u belangrijke beslissingen moet nemen op basis van die ‘foto’. 

ONTMASKER CIJFERS EN ZOEK DE WAARHEID

Op één dag tijd leert u de cruciale aandachtspunten én valkuilen, onmisbaar voor elke financiële professional bij het analyseren van een jaarrekening. U leert alles over de specifieke rubrieken, het werkkapitaal en kasstroomanalyse. U krijgt inzicht - niet alleen in de kwantitatieve maar ook  - in de kwalitatieve bouwstenen van een jaarrekening. U leert hoe deze bouwstenen uw beoordeling beïnvloeden. Tot slot ziet u ook wat een jaarrekening kan verbergen. 

MAAK HET ONZICHTBARE ZICHTBAAR

Vaak staat in een jaarrekening meer informatie en kennis over de organisatie, dan u op het eerste moment durft te denken. Daarom organiseert het IFBD deze unieke specialisatietraining: Balansanalyse voor Financiële Professionals. 

Voor wie is deze training bestemd?

Deze unieke sessie is gericht naar mensen die toch reeds een minimum financiële bagage hebben en die balans of jaarrekening echt willen gebruiken als beslissingsinstrument. 
 

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier