7 PDU

Project controle, evaluatie & audit

Project controle, evaluatie & audit

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

HOE GARANDEERT U HET SUCCES VAN UW PROJECTEN?

Een project is zelden een statisch gebeuren. Niet alleen kan de scope tijdens de implementatie periode drastisch veranderen door uw interne en externe klanten, marktomgeving, management of budgetten, bovendien kunnen tijdens het uitvoeren van het project niet voorziene knelpunten boven komen drijven. Dit betekent dat u als project manager verplicht bent om uw project op continue basis bij te sturen, te controleren en te evalueren. Hiertoe is een gestructureerde wijze van werken een absolute must. 

PROJECT CONTROLE : EEN MUST

Een project is per definitie een veranderingstraject, waarbij diverse interne én externe spelers een directe invloed hebben op het resultaat. Weinig projecten respecteren dan ook timing, budgetten, kwaliteit, risico, … zoals in het initiële projectplan gedefinieerd. Gedurende deze eerste module neemt Chris Kindermans u mee doorheen de fundamentele doelstellingen project controle. U leert o.m. hoe u controle houdt over geïntegreerde veranderingen, over veranderingen inzake het terrein van werkzaamheden, over de project tijdslijnen, over de project kosten, over de project reporting, over de project prestaties, over de project risico’s, … Bovendien gaat Chris Kindermans uitgebreid in op de noodzakelijke controle activiteiten gericht op het behoud van de materiële en immateriële bezittingen van een organisatie.  Bij het werken met derden is het in de hand houden van investeringsgoederen en menselijk en kenniskapitaal immers cruciaal. Tot slot leert u de diverse controle processen.

PROJECT EVALUATIE EN AUDIT

Doorheen het integrale project is het uw opdracht, het project volcontinu te evalueren en bij te sturen, indien nodig. Deze ‘review’ stelt echter specifieke eisen aan u én aan uw organisatie. In de tweede module krijgt u een pragmatisch stappenplan, hoe een evaluatie, audit of review optimaal en operationeel gebeurt. U leert niet alleen uw eigen rol en bijdrage binnen het evaluatie proces, maar eveneens de rol en bijdrage van uw team, uw management en uw interne of externe klanten.

PROJECT CRISIS MANAGEMENT

Een crisis is niet steeds ter vermijden binnen een project. Daarom wordt de dag afgesloten met een introductie tot Project Crisis Management. Niet alleen de eerste hulp activiteiten, maar vooral hoe u een project crisis kan vermijden wordt hier uitgebreid behandeld. Belangrijk hierbij is het opstarten van een Program en Project Management Support Office, waarbinnen de cruciale project competenties worden verzameld. 

Waarom u dit programma niet mag missen

Op één dag tijd bezorgt Chris Kindermans u een bruikbaar stappenplan dat u moet helpen bij operationeel evalueren en bijsturen van uw projecten. Aan de hand van diverse praktische voorbeelden en case studies leert u hoe uw projecten audit. Enige voorkennis van project management is echter wel vereist voor het succesvol bijwonen van dit programma.
 

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier