Onderhandelen als het heet wordt

Onderhandelen als het heet wordt

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

"Laat je niet van de wijs brengen door een harde opstelling van de ander; geef niks weg zonder dat je er wat voor terugkrijgt."
George Van Houtem

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Wat doe je als je onderhandelingspartner plotseling wegloopt? Hoe weet je of iemand bluft? Hoe ga je om met de keiharde onderhandelaar? En wat doe je als de onderhandeling muurvast zit?

STEEDS ZAKELIJKER EN STEEDS HARDER ONDERHANDELEN

In de huidige tijd raakt partnership steeds verder op de achtergrond. De onderhandelingen worden zakelijker en harder gespeeld. Met alle gevolgen van dien aan de onderhandeltafel. De redelijkheid en ratio verdwijnen naar de achtergrond en emotie en irrationaliteit verschijnen ten tonele. Zelfs de meest vriendelijke onderhandelaar kan onder spanning veranderen in een starre en onredelijk persoon.  Zelfs de meest zelfverzekerde onderhandelaar kan overmand worden door twijfel en stilvallen aan tafel.

BLUFPOKER, DREIGEMENTEN EN DRUK

Lastige, spanningsvolle situaties komen aan de onderhandeltafel geregeld voor. Hoe ga je om met een onderhandelaar die het spel keihard speelt of dreigt op te stappen? Hoe reageer je als iemand kwaad wordt of zelfs begint te dreigen? Wat doe je als iemand zegt dat hij een beter alternatief of voorstel van een ander heeft? Hoe weet je of hij bluft? En hoe verweer je je tegen een machtigere partij of een klant die geen haarbreed toegeeft.

EN HOE STUURT U UW EIGEN ACHTERBAN?

Niet alleen de tegenpartij maar ook jouw achterban kan spanning en onzekerheid veroorzaken.  Wat moet je doen als je eigen achterban je geen ruimte geeft en onmogelijke eisen stelt?  Hoe kun je handelen als de andere kant van de tafel stelt geen onderhandelingsruimte van zijn achterban te hebben gekregen? En hoe verkoop je een tegenvallend resultaat aan je eigen achterban?

ONREDELIJK EN TOCH NOODZAKELIJK

In deze situaties schieten de bestaande onderhandeltrainingen, die uitgaan van redelijkheid en wederkerigheid, tekort.  In de training ‘Onderhandelen als het heet wordt’  leer je wat je kunt doen als het heet wordt in jouw onderhandelingen. Je ervaart hoe je op het scherpst van de snede kunt reageren tijdens verschillende lastige en spanningsvolle onderhandelingsmomenten.

Je krijgt een arsenaal aan munitie die bijdraagt aan jouw succes als het aan de onderhandeltafel weer eens onverwacht heet wordt.
 

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier