Het verdiende loon

Het verdiende loon

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

LONEN: VAN KOST NAAR INVESTERING

In heel wat bedrijven, zeker in de diensten- en de socio-profit sector, gaat tot 70 % van alle uitgaven naar personeels- en loonkosten. Maar hoe kunt die ‘kost’ omturnen tot een ‘investering’? En wat is nu eigenlijk het verband tussen motivatie en betrokkenheid van medewerkers en hun loon? Hoe zorgen we dat we mooi binnen de lijntjes kleuren van wat de wetgeving oplegt? Welke fiscale optimalisatiemogelijkheden zijn het meest interessant? Kortom, hoe bouwt u aan het verdiende loon…

ONZE EXPERTEN BEANTWOORDEN UW VRAGEN

Tijdens deze unieke werksessie krijgt u van drie experten ter zake een direct bruikbare visie op verloning. Hieronder vindt u slechts enkele van de vele vragen waarop u een concreet antwoord krijgt:

  • Het eenheidsstatuut is een feit: hoe integreert u soms geheel verschillende systemen van verloning (baremiek, merit, andere) van arbeiders, bedienden en kader met elkaar?
  • Hoe gaat u om met wettelijke beperkingen? Is de loonnorm echt een norm? Kunt u deel van onze verloning flexibel maken en houden? Hoe differentieert u verloning (salaris, maar ook de secundaire arbeidsvoorwaarden) tussen medewerkers? Hoe voert u een demotie met loonsverlaging door?
  • Hoe zorgt u ervoor dat u niets kan verweten worden m.b.t. loondiscriminatie? Hoe zorgt u voor sociaal juridische onderbouwde fiscale optimalisatie?
  • Hoe zorgt u ervoor dat uw beoordelingscyclus, en bijpassende verloningsdifferentiatie (of niet), motiveert tot betere prestaties – ontwikkeling en retentie?
  • Wanneer geeft u opslag? Onder welke vorm? Hoe variabel mag een loon zijn?
  • Hoe differentieert u tussen middelmatige en excellente medewerkers zonder eindeloze discussies over de subjectiviteit van beoordelingen?

CONCRETE AANPAK VAN DEZE WERKSESSIE

Aan de hand van concrete voorbeelden – geënt op de praktijk van onze expert-trainers – worden de valkuilen en opportuniteiten van een evenwichtige, rechtvaardige en sociaal juridisch onderbouwde loonstrategie aangetoond. U krijgt op voorhand van het IFBD een check- en vragenlijst én de mogelijkheid om in alle anonimiteit uw persoonlijke vragen voor te leggen aan het trainerspanel. Zo kan u maximaal rendement halen uit deze dag.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier