Meesterlijk adviseren

Meesterlijk adviseren

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

Tijdens deze workshop laat Job Boersma zien hoe u uw eigen invloed verkleint en tegelijkertijd uw effectiviteit als adviseur vergroot. Op confronterende wijze leert hij u hoe uw eigen ego daarbij het grootste obstakel vormt, en hoe u voorkomt dat dit in de weg blijft staan. 

Benieuwd hoe u de keuzemogelijkheden bij cliënten kunt vergroten en uw toegevoegde waarde als adviseur realiseert? Stop met advizeuren!

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

STREEF NAAR ONAFHANKELIJKE DIENSTBAARHEID

Als adviseur wordt u verwacht dienstbaar en onafhankelijk te zijn. U bent doorgaans niet verantwoordelijk voor de implementatie van uw adviezen. En toch proberen veel adviseurs hun cliënten willens en wetens te beïnvloeden. Het gevolg? Cliënten houden steeds meer cruciale informatie achter en adviesrapporten verdwijnen in bureaulades. Tijd voor een andere aanpak!

VERKLEIN UW INVLOED EN VERGROOT UW IMPACT

In deze workshop laat Job Boersma zien hoe u uw eigen invloed verkleint en tegelijkertijd uw effectiviteit als adviseur vergroot. Op confronterende wijze leert hij u hoe uw eigen ego daarbij het grootste obstakel vormt en hoe u voorkomt dat dit in de weg blijft staan. Bent u benieuwd hoe u de keuzemogelijkheden bij uw (interne) klant kunt vergroten en uw toegevoegde waarde als adviseur realiseert? Stop dan vandaag met advizeuren!

NIET TREKKEN EN DUWEN MAAR ADVISEREN

Adviseurs moeten geen verantwoordelijkheid nemen waar ze die (formeel) niet krijgen. De verantwoordelijkheid van de adviseur is om iemand (met behulp van kennis) beter in staat te stellen een juiste keuze te maken. Maar de verantwoordelijkheid voor de uiteindelijk te nemen beslissing, blijft steeds bij de klant of opdrachtgever. U hoeft dus nooit te trekken en te duwen: stop met advizeuren. Het laten zien van de consequenties van bepaalde keuzes is de hoogste vorm van effectiviteit die een adviseur kan bereiken. Dit is wat deze workshop u leert. 

WIE MAG DEZE WORKSHOP NIET MISSEN?

U bent een (intern) adviseur of specialist van een stafafdeling (bijvoorbeeld ICT, HR, Projecten, Controlling, Audit,  …) en u adviseert andere afdelingen of het management. U wilt een gelijkwaardige partner zijn en uw impact als adviseur optimaliseren. U wil alles uit uw professionele adviesopdracht halen. U wilt u blijvend verbeteren en professionaliseren als adviseur. U wilt uzelf nog meer gaan inzetten als uw eigen instrument in uw adviestrajecten, waarbij u soepel beweegt in het speelveld van tegenstrijdige belangen.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier