Financiële kengetallen voor inkopers

Financiële kengetallen voor inkopers

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

INTRODUCTIE

Als inkoper neemt u dagelijks grote risico’s. Niet alleen moet u de juiste productspecificaties inkopen aan een juiste prijs, maar bovendien ook bij een financieel solvabele leverancier. Bovendien gaat u om met grote – strategische – budgetten.  Als inkoper heeft u vertrouwen in uw technische kennis en uw onderhandelingsvaardigheden om het juiste product aan de goede prijs aan te schaffen.  Maar hoe evalueert u de financiële betrouwbaarheid van uw partner? Waarom is de ene leverancier zoveel goedkoper als de ander? Kan u wel een strategische product inkopen bij een net-niet failliete leverancier? Kan u een volledig project uitbesteden aan een bedrijf dat haar eigen leveranciers niet kan betalen? Hoe gebruikt u financiële data in uw onderhandeling? Kortom, hoe gaat u op een verantwoorde manier om met uw inkoopbudget?

BRENG UW EIGEN ‘DUBIEUZE’ LEVERANCIERS MEE …

Als inkoper kunt u zelf ook de balansen van uw ‘dubieuze’ leveranciers meebrengen. Samen met de docent kunt u dan kijken in hoeverre zij een potentieel risico betekenen voor de continuïteit van uw inkoop-operaties.  Deze training gaat in op de belangrijkste elementen van de “balans”, de “resultatenrekening” en de “sociale balans”, en hoe uit deze elementen belangrijke informatie gewonnen kan worden.

KENNIS VAN FINANCIËN … EEN MUST VOOR IEDERE INKOPER

U bent inkoper en geen financier. Uw opdracht blijft het screenen en evalueren van potentiële en bestaande partners/leveranciers. Maar kennis van financiën is echter een absolute must. Nooit eerder zijn zoveel ondernemingen over kop gegaan. Hiertussen zullen ongetwijfeld (potentiële) leveranciers zitten. Maar los van eventuele faillissementen te anticiperen, staat een grondige balansanalyse u toe om ook de bedrijfsstrategie te analyseren. Wordt nog voldoende geïnvesteerd in nieuwe machines? En in mensen? Is dit bedrijf een betrouwbare partner op lange termijn? Middellange termijn? Korte termijn? Kortom, u leert op één dag tijd hoe u als inkoper de juiste beslissingen neemt door een juiste interpretatie van financiële kengetallen.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier