Masterclass Onderhandelen

Masterclass Onderhandelen

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Een onderhandeling is een proces waarmee twee of meer personen of partijen proberen om door middel van voorstellen en tegenvoorstellen tot een overeenkomst te komen.

DROOM EN WERKELIJKHEID ...

Elke onderhandelaar hoopt als gelijke aan de onderhandelingstafel te zitten met het ‘we hebben elkaar nodig’-gevoel. En soms is dit ook zo … Dan wordt gepraat en overlegd, meer dan onderhandeld. Beide partijen creëren waarde. Met elkaar en voor elkaar.

BENT U DE DUIF OF DE HAVIK?

De werkelijkheid toont ons echter ook een ander verhaal. U moet vechten om uw stuk van de taart te verdienen. U én uw marges worden onder druk gezet. Onderhandelingen lopen stroever en harder. Win-win en wederzijdse waardecreatie is ver te zoeken. Partnership is een luxe. Het gemeenschappelijke belang krijgt pas aandacht als het eigenbelang is gerealiseerd.
En dan wint ervaring. Als ervaren onderhandelaar bent u uw gewicht in goud waard. Want met een havik wordt onderhandeld. De duif wordt opgegeten.

ONDERHANDELEN ANNO 2017

Daarom stelt het Institute for Business Development deze unieke Masterclass Onderhandelen voor. Op drie (extra lange) dagen, krijgt u inzage én inzicht in de complexiteit van het onderhandelingsproces. Het unieke aan deze training is dat u geconfronteerd wordt met het onderhandelen zoals het is. Niet alleen modellen, concepten of theoretisch onderzoek maar vooral echte cases, oefeningen en ervaringen. U leert niet alleen de (dirty) tricks maar vooral hoe u grip, overzicht en controle houdt over het proces van de onderhandeling.

ALLEEN VOOR ECHTE ONDERHANDELAARS

Deze Masterclass is uniek. Niet alleen vergroot deze uw comfortzone als onderhandelaar, maar bovendien leert u van de beste. Uw hoofddocent, George van Houtem, begeleidt als professioneel onderhandelaar complexe negotiaties en treedt op als bemiddelaar bij zakelijke geschillen en conflicten. Hiernaast is hij bestseller auteur en de meest gevraagde (en gewaardeerde) onderhandelingstrainer van de Benelux. Hij trainde intussen vele duizenden onderhandelaars in Vlaanderen en Nederland en is de hoofdtrainer onderhandelen binnen het Institute for Business Development.

LEER VAN DIVERSE ONDERHANDELINGSDISCIPLINES

Maar bovendien krijgt u de kans te leren van ervaren onderhandelaars – topmanagers en ervaren professionals – uit diverse disciplines: vakbonden, communicatie, directie, aankoop, politiek, psychologie … Zij delen met u hun unieke ervaring. Want onderhandelen doet u niet alleen in een klant-leveranciersrelatie. Iedereen onderhandelt. Elke dag …  

Een eerdere deelnemer evalueerde als volgt:

"Zeer goede en bruikbare training."
Peter van de Donk  - General Manager - Van Neerbos

Kostprijs

€ 2.295 excl. BTW

3-daagse met op dag 1 & 2 een extra avondsessie.

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier