Lean maintenance

Lean maintenance

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

LEAN MAINTENANCE: BUZZ OF BIZZ?

Het is cruciaal onderhoud te blijven zien als een investering en niet als een te vermijden kost. Het stroomlijnen van processen, het efficiënter gebruiken van de assets, het optimaal inzetten van uw mensen … is een absolute must in deze turbulente tijden. Maar als maintenance manager bent u continu op zoek naar dat unieke evenwicht tussen teveel en te weinig onderhoud …

VERSPILLING VERMIJDEN: UW OPDRACHT ALS MAINTENANCE MANAGER

Lean maintenance richt zich tot het vermijden van verspilling. Zaken zonder toegevoegde waarde worden systematisch geëlimineerd. Hierdoor verhoogt u niet alleen de kwaliteit van uw technische dienstverlening, maar eveneens verlaagt u de effectieve kost van uw onderhoud. Dit alles leidt tot een directe – en meetbare – optimalisatie van het bedrijfsresultaat. Maar is dit nieuw? Niet echt … Want als maintenance manager werkt ook u reeds jaren aan verdere optimalisatie van uw dienstverlening, zowel naar kwaliteit, output als kost. Diverse principes van lean past u vandaag al toe. Deze training leert u echter hoe u het integrale lean maintenance concept vertaalt naar uw onderhouds- en asset management omgeving.

WORD LEAN EN BESPAAR GELD, ENERGIE EN TIJD

Maar hoe past u de lean-principes en –methodiek toe binnen uw technische dienst? Wat betekent dit nu concreet op de vloer? Hoe kunt u hiermee aan de slag in een onderhoudsomgeving? Waar vindt u de balans tussen het teveel en te weinig? Welke soorten verspillingen kunt u binnen uw onderhoudsafdeling definiëren? Hoe bereidt u uw dienstverlening voor tot het lean maintenance concept?

NIET TE MISSEN

Deze dag bezorgt u een hands on benadering van hoe u lean maintenance concepten vertaalt naar uw werkomgeving. Een aanrader voor iedere maintenance, technisch of productie manager. Bovendien krijgt u op het einde van de dag een scan van uw eigen organisatie, onmisbaar bij het opstarten van uw lean maintenance project.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier