Vergroot uw impact als preventieadviseur

Vergroot uw impact als preventieadviseur

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

PREVENTIEADVISEUR ALS WAAKHOND VAN DE WELZIJNSWET

Als preventieadviseur bent u de waakhond van de Welzijnswet. Uw preventiebeleid staat garant voor een veilige werkplek met minimale risico’s. Maar u bent evenzeer een zendeling die medewerkers overtuigt en management adviseert bij de praktische toepassing en invulling van diezelfde Welzijnswet.

PREVENTIEADVISEUR ALS GEWETEN VAN DE ORGANISATIE

En dit gaat niet steeds even gemakkelijk. Niet alleen moet u – telkens opnieuw – de werkvloer overtuigen van uw beleid, maar ook uw management stelt zich steeds vaker kritisch op. Veiligheid, bescherming, hygiëne en preventie worden jammer genoeg soms gezien als een last. Ze vertragen processen, creëren zelden (direct meetbare) waarde en zorgen voor extra werk.

KRIJG - OP EEN ASSERTIEVE MANIER - DE DINGEN GEDAAN

Kennis van de wet en haar toepassingsmodaliteiten binnen uw organisatie is essentieel. Zo ook de identificatie van alle risico’s, fysische en mentale belasting en gevaarlijke installaties … Maar dit is vandaag niet langer voldoende. Hoe overtuigt u uw medewerkers én management van het belang van preventie? Hoe wijst u werknemers maar vooral management terecht bij het niet naleven van de welzijnswet? Hoe stuurt u bij en controleert u op een assertieve manier of alle controles effectief plaatsvinden? Als preventieadviseur maakt u het échte verschil en garandeert u een veilige werkomgeving. Maar, dit lukt alleen als u met impact en overtuigingskracht preventie verkoopt binnen uw organisatie.

COMMUNICEREN, BEÏNVLOEDEN EN OVERTUIGEN

Deze workshop leert u hoe u uw rol als intern adviseur met succes opneemt. U leert op een professionele manier communiceren met zowel het management als met de vloer. U leert hoe u uw taak als voorzitter/actief lid van het Comité voor Veiligheid, Gezondheid en Preventie perfect invult. U leert die noodzakelijke portie assertiviteit zodat uw advies ook gevolgd wordt. U leert onderhandelen over modaliteiten. Kortom, op slechts één dag krijgt u inzicht in hoe u als preventieadviseur de dingen echt gedaan krijgt.  

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier