Leidinggeven zonder cijfers

Leidinggeven zonder cijfers

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

In het boek ‘Leidinggeven zonder cijfers’, de opvolger van ‘Leidinggeven zonder bevelen’, beschrijven Filip Vandendriessche en Han Looten een concreet model waarmee u als manager tijd voor uzelf koopt, vertrouwen geeft aan uw medewerkers en zorgt voor een stimulerende werkomgeving. 

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

STUREN OP CIJFERS, KPI’S EN KEN- EN STUURGETALLEN

Sturen op kwantitatieve KPI’s en data is nefast voor de groei en ontwikkeling van mensen en organisaties. Cijfers bewijzen immers alles en niets en met cijfers kan alles en niets bewezen worden. Het sturen op cijfers en kwantitatieve KPI’s werkt zelfs contraproductief. Het stimuleert fraude en ontmoedigt werknemers van het nemen van initiatief. Stuur daarom op output in plaats van op cijfers …

DE ANDERE MANIER VAN STUREN: OUTPUTSTURING

Deze workshop leert u te sturen op output. Dit is immers de enige vorm van sturing die voor u als operationeel manager, uw team en uw organisatie duurzaam werkt. Tijdens deze workshop krijgt u een antwoord op de vraag hoe u - als manager - het werk zo kunt organiseren dat het doel bereikt wordt en hoe uw medewerkers zich kunnen ontplooien door hun eigen inbreng en het inzetten van hun eigen talenten. Outputsturing faciliteert het veranderingsproces, conflicten worden vermeden en individuen én organisaties worden flexibeler en wendbaarder.

WAT IS DE OUTPUT VAN DEZE WORKSHOP

U leert wat outputmanagement is, hoe het werkt en wat het verschil is met inputmanagement. Oude en nieuwe gedragspatronen worden tegenover elkaar gezet. U leert waarom en wanneer sturen op output een verschil kan opleveren voor u als manager en welke voordelen het oplevert voor u, uw medewerkers en de ganse organisatie.

Maar u leert vooral hoe u het sturen op output kun implementeren. Direct bruikbare handvatten en tools helpen u hierbij op weg. Tot slot leert u hoe outputmanagement veranderingen makkelijk(er) verteerbaar maakt en hoe sturen op output veranderingen ondersteunt.

DE METHODE: LEIDINGGEVEN ZONDER CIJFERS

Leidinggeven zonder cijfers is een nieuwe, concrete methode die u als manager op weg zet naar verandering. Het helpt u om een nieuwe houding aan te nemen tegenover mensen, vertrouwen te geven en los te laten, zonder evenwel de controle te verliezen. Medewerkers worden aangezet tot creativiteit en verantwoordelijkheid; managers krijgen tijd, rust en blije medewerkers in ruil. Dit model bewees zijn efficiëntie in zowel de profit- als non-profitsector.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier