Werven, verlonen en behouden van sleutelmedewerkers

Werven, verlonen en behouden van sleutelmedewerkers

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

WIE ZIJN UW SLEUTELMEDEWERKERS

In tegenstelling tot de standaard consumptiemarkt, geldt in de arbeidsmarkt zelden de wet van vraag en aanbod. Na de crisis en vele reorganisaties, slagen vele bedrijven er niet steeds in hun sleutelmedewerkers te vinden laat staan te behouden. Bovendien zien vele bedrijven hun belangrijkste medewerkers “overgekocht” op een soms zeer agressieve en arbeidsmarkt verstorende wijze. Tot slot is de loyauteit van uw werknemers in het laatste decennium zeker niet toegenomen. Een reden te meer om stil te staan bij de nieuwe arbeidsuitdaging voor de komende jaren: het behouden van uw echte sleutelmedewerkers.

Op deze cursus krijgt u op slechts één dag tijd inzicht in de belangrijkste instrumenten die u moeten helpen bij het behouden van dit schaarse en creatieve talent. De doelstelling van iedere ondernemer is immers de meest geschikte werknemer te identificeren, te rekruteren, te vormen en te behouden. Elke stap binnen dit HR-proces is tijdrovend, arbeidsintensief en duur. Bovendien is – los van de persoonlijke én individuele competenties van de werknemer – een toename van het personeelsverloop nefast voor de kwaliteit, continuïteit en credibiliteit van uw onderneming. Zo het is het verdwijnen van een projectleider vaak de doodsteek voor het project of het verdwijnen van een lijnmanager een desinvestering van tijd en geld.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Dit opleidingsprogramma is een must voor iedere manager die werkt aan de continuïteit van zijn/haar onderneming. De investering in tijd en geld van dit programma weegt dan ook geenszins op tegenover de desinvestering van geld en tijd nodig bij het vervangen van competente mensen. Op één dag tijd krijgt u een overzicht van de diverse uitdagingen, waar u zich mee geconfronteerd ziet bij het behouden van uw hoog gekwalificeerde én moeilijk te vervangen werknemers.

LEERMETHODIEK

Gedurende deze dag krijgt u een duidelijk beeld van de diverse HR-instrumenten die u helpen bij het bijsturen en optimaliseren van uw personeelsbeleid. Niet alleen krijgt u een overzicht van juridische, arbeidsrechtelijke en contractuele valkuilen en opportuniteiten, maar bovendien is deze sessie doorspekt met praktische voorbeelden en concrete gevallen studies. De uitgebreide ervaring van onze docenten staat dan ook garant voor een programma boordevol tips, do’s en don’ts.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier