Efficiënte financiële rapportages

Efficiënte financiële rapportages

  • U leert waarom rapportages niet altijd leiden tot juiste conclusies of acties.
  • U verbetert de effectiviteit van uw (financiële) managementinformatie door de nieuwste inzichten op gebied van datavisualisatie en rapportage toe te passen.
  • U gaat naar huis met uw eigen aangepaste rapportage.

BEHAAL UW STRATEGISCHE DOELEN MET MINDER TIJDVERLIES: RAPPORTEER EFFECTIEF!

Steekt u verloren tijd en energie in het lezen of maken van rapportages? Wilt u praktische tips om uw rapportages inhoudelijk en qua vormgeving kritisch te evalueren? Ontdek in deze training hoe u uw rapportages meer effectief kunt maken, zowel naar inhoud als naar vorm! Deze training is vooral bedoeld voor controllers en financieel managers die worstelen om het gebruik van stuurinformatie in hun organisatie echt te verbeteren.

HOEVEEL (VERLOREN) TIJD STEEKT U IN UW FINANCIELE MANAGEMENT RAPPORTAGES?

Elke organisatie steekt veel tijd in het produceren en lezen van managementrapporten. Helaas leert de praktijk ons dat de balans door de jaren scheef is gegroeid: managers nemen weinig actie op basis van deze management rapportages en de investering in tijd en software wordt zelden verzilverd. Het probleem wordt echter groter als verkeerde zaken worden gerapporteerd en er gestuurd wordt op informatie die bedoeld is voor externe verantwoording. In deze training leert u hoe u eenvoudig uw rapportages effectiever maakt. Zo worden ze echt gebruikt voor besturing en niet als excuus achteraf!

KRIJG MENSEN IN BEWEGING MET UW FINANCIËLE RAPPORTEN EN RAPPORTAGES

Deze training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek op gebied van besturing en datavisualisatie. De jarenlange ervaring van de docent op gebied van strategie, besturing, management informatie en gedrag, maakt het mogelijk de theorie te vertalen naar praktisch toepasbare ideeën waar u morgen mee aan de slag kunt. Dit effect wordt versterkt doordat de training ondersteund wordt met vele concrete voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

5 LEERPUNTEN VAN DEZE DAG

  • U doorziet waarom rapportages niet leiden tot juiste acties;
  • U kunt met vuistregels de inhoud van een rapportage verbeteren;
  • U weet waarom de juiste visualisatie en lay-out het verschil maken;
  • U gaat naar huis met uw eigen aangepaste rapportage;
  • U kunt eindelijk de in rapportages geïnvesteerde energie verzilveren.

5 ACTIEPUNTEN VAN DEZE DAG

  • U bespaart kosten voor het produceren en gebruik van rapportages;
  • U zorgt dat rapportages actief bijdragen aan strategische doelen;
  • U verlaagt het risico van te late of onjuiste conclusies;
  • U verhoogt de betrokkenheid, motivatie van medewerkers;
  • U zorgt voor meer zichtbaarheid en toegevoegde waarde.
Merlijn Gillissen – Trainer IFBD
Als manager stopt u veel tijd in het produceren en lezen van management rapporten. Toch nemen managers weinig actie op basis van deze rapporten en blijft de investering in tijd en software zuur. Maar als de verkeerde zaken worden gerapporteerd of er wordt gestuurd op informatie bedoeld voor externe verantwoording, kan het écht verkeerd lopen. Ik leer u u eenvoudig uw rapportages effectiever maakt. Zo worden ze echt gebruikt voor besturing en niet als excuus achteraf!

Merlijn Gillissen – Trainer IFBD

Merlijn Gillissen traint en inspireert finance teams en individuen in binnenen buitenland. Door zijn inhoudelijke kennis, bedrijfspraktijkervaring en vakdocentschap weet hij deelnemers een unieke smeltkroes van inzichten en toepassingen aan te bieden. Zijn visie en standpunten omtrent resultaat management brengt hij met opvallende gedrevenheid en humor. Merlijn is eigenaar van Decido, een adviesbureau gespecialiseerd in resultaatgericht management en strategie implementatie. Merlijn heeft de afgelopen 15 jaar meer dan 100 proces optimalisatie trajecten met succes afgerond, bij zowel profit als non-profit instellingen. Merlijn is tevens auteur van o.a. het boek “Van Ambitie naar Succes, resultaatsturing in theorie en praktijk” en tientallen artikelen op het gebied van managementinformatie en proces optimalisatie.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Logistiek & supply chain management Toolboxtraining forecasting Toolboxtraining forecasting Lees meer lees meer Excel voor business professionals Excel voor debiteurenbeheerders Excel voor debiteurenbeheerders Lees meer lees meer Excel voor business professionals Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer Telefonisch debiteurenbeheer Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]