P&L by Destination

P&L by Destination

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Ook in uw organisiatie is al enige tijd een ERP systeem geïnstalleerd en lijken logistieke processen op het eerste zicht goed te lopen. Elke maand doorlopen de controllers een lange procedure om de boeken af te sluiten. De managementrapportering blijkt echter vaak te algemeen en niet bruikbaar voor het nemen van operationele of strategische beslissingen. In andere gevallen is ze wel gedetailleerd, maar blijken de rendementen per klant, product of afdeling bij nader inzien zeer misleidend door allerlei allocaties of verborgen time-gaps waarbij een deel van de getoonde kosten en opbrengsten niet in relatie staan tot elkaar.

De gevolgen hiervan zijn niet te onderschatten: er kunnen ronduit verkeerde (des)investeringsbeslissingen genomen worden, de prijszetting naar klanten toe loopt fout, de managers missen essentiële informatie om hun afdeling goed te leiden binnen de context van het globale bedrijf. Overal duiken parallelle rapporten op, maar er is weinig echte controle op de correctheid ervan.

Telkens lag een gebrekkige conceptuele onderbouw in controlling aan de grondslag van dit probleem. Men implementeerde controlling zoals men ook de verkoop-, aankoop- of productiemodules implementeert: volgens logistieke flows. Een logistieke benadering van financiële data genereert echter onjuiste of misleidende resultaten. Een degelijke conceptuele onderbouw is essentieel in controlling.

P&L by Destination is een zeer goed doordacht concept voor managementrapportering, dat volledig tegemoet komt aan al deze frequent voorkomende problematieken. P&L by Destination werkt per verantwoordelijkheidsdomein. De essentie: “in elk rapport dat naar een manager gaat, staan slechts cijfers waar hij zelf voor verantwoordelijk is”. Kosten die buiten de manager zijn beslissingsmacht liggen moet hij doorgerekend krijgen aan een (liefst vooraf gekende) standaardprijs. Er zijn géén misleidende allocaties, en géén time-gaps.

P&L by Destination bewijst zijn meerwaarde vooral in gemengde productie en verkoopbedrijven in een make-to-stock omgeving. Ook bepaalde vormen van make-to-order worden ondersteund.

Kostprijs

€ 875 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier