Managing managers

Managing managers

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

DE VOLGENDE STAP: VAN TEAM NAAR TEAMLEADERS

Elke leidinggevende start met het aansturen van een team of afdeling. Dit eerste hiërarchische niveau betekent hard werk en (zelf-) opoffering. Want als leidinggevende speel je een cruciale rol in de output van je team. Jouw specifieke kennis, wilskracht en doorzettingsvermogen bepalen het succes van je team …

NOG HARDER WERKEN IS NIET LANGER VOLDOENDE

En dan bereik je een hoger managementniveau. Je stuurt verschillende teamleiders aan, je bent afdelingshoofd of maakt deel uit van diverse teams waaronder misschien zelfs het managementteam. De verwachtingen zijn hoog gespannen maar ook de leiderschapsverantwoordelijkheden nemen toe en moeten anders worden ingevuld. Nog harder werken om alles onder controle te hebben, is onmogelijk. Je zelfvertrouwen en stressbestendigheid worden structureel op de proef gesteld.

Of dit nog niet moeilijk genoeg is, verandert ook nog eens de leiderschapscontext: ingrijpende sociale en technologische veranderingen, een ongekende complexiteit en een groeiende onzekerheid maken je opdracht nog lastiger.

NOOD AAN NIEUWE SKILLS EN COMPETENTIES ALS MANAGER VAN MANAGERS

Het is dan ook niet verwonderlijk, dat vele managers van managers niet slagen in hun opdracht. De meeste studies spreken over een falingspercentage van meer dan 40%! Want hoewel je als manager van managers automatisch terugvalt op je ervaring als people manager, moet je een nieuwe manier van managen en leidinggeven eigen maken.

RELATIEMANAGEMENT ALS EXTRA TROEF

Om blijvend een positieve bijdrage te leveren op het hogere managementlevel, zijn sterke relaties met collega’s en het topmanagement noodzakelijk. Je bouwt immers – samen met je collega’s – mee aan een sterke organisatiecultuur. Je wordt volledig betrokken bij het ontwikkelen van het menselijk potentieel, het nemen van belangrijke en soms moeilijke beslissingen, het uittekenen van de strategische lijnen, het promoten van een sterke visie, het implementeren van het strategisch plan, het niet aflatend stimuleren van innovatie en het invoeren van drastische veranderingen.

HOOG RENDERENDE TEAMS ONTWIKKELEN I.P.V. AANSTUREN 

Bovendien moet je hoog renderende teams en teamwerk ontwikkelen, sterke betrokkenheid weten te realiseren en de juiste omgevingsfactoren creëren binnen vaak complexe organisatiestructuren zodat het beste uit eenieder – inclusief jezelf – tot volle ontplooiing kan komen. 

BALANCEER TUSSEN STRATEGIE EN OPERATIES

Als manager van managers zoek je een evenwicht tussen strategie en operaties. Je vertaalt de visie van het top management naar jouw leidinggevenden en helpt hen deze strategische missie en visie ter vertalen in operationele activiteiten. Je synchroniseert visie en actie en bouwt samen met de leiders aan het succes van een ganse organisatie, niet langer van een losse afdeling of team. 

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"Super goed!"
Patrick Willeput - Warehouse Supervisor - Mazda

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier