Managen van creativiteit & innovatie

Managen van creativiteit & innovatie

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

LEER DENKEN ALS EEN START-UP

Opstartende bedrijven vinden zichzelf uit. Zij vertrekken niet van rigoureuze procedures, complexe administratie en politiek getouwtrek, maar zoeken de kortste en meest efficiënte weg naar de klant. Ook al betekent dit dat zij het gekende pad verlaten. Innovatie en creativiteit zijn dan ook een absolute must om hun doel te bereiken …

Maar elke organisatie, afdeling of business unit moet terug leren denken als een start-up. Elke manager of ondernemer moet – elke dag opnieuw – zijn bestaande manier van denken en werken in vraag stellen en nieuwe oplossingen formuleren voor zijn (interne) klanten. Alleen moet u creatief durven zijn …  Deze workshop bezorgt u tientallen tools en technieken die u toelaten om op een succesvolle manier te innoveren. U oefent zowel op people-, product- als procesinnovatie gedurende deze unieke workshop.  

VERMIJD ROUTINE EN STATUS QUO …

Vandaag moet elke organisatie zichzelf terug uitvinden. Nieuwe spelers kunnen op zeer korte tijd uw business model, marktaandeel of product volledig onderuit halen. U moet daarom die producten of diensten maken die uw klanten écht willen. U moet daarom die processen en systemen onderhouden die echte waarde bieden voor uw (interne) klanten. Alleen zo vermijdt u status quo, routine en stilstand binnen uw afdeling of organisatie.

CREËER EEN INNOVATIE CULTUUR

Innovatie gebeurt niet door enkele individuen binnen de organisatie. Innovatie is een creatief proces dat door een integrale organisatie gedragen en ondersteund wordt. Het uitbouwen van een innovatie cultuur, inclusief het meetbaar maken van creativiteit en innovatie, is dan ook een absolute must indien u duurzaam wilt innoveren.

CREATIVITEIT TOOLS EN INNOVATIE MINDSET

Deze workshop leert u om innovatie en creativiteit op een constructief-kritische manier eigen te maken. En dit zowel als individu, team of organisatie. U krijgt een toolbox van technieken die u direct ook toepast op voor u herkenbare en bruikbare cases.

U leert hoe u innovatie als dé ultieme groeistrategie moet gebruiken, hoe een innovatieproces en innovatiecultuur te bouwen en hoe nieuwe vormen van collaboratieve innovatie en co-creatie effectief toe te passen.   

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier