Praktijkgerichte introductie tot IFRS 15 & IFRS 16

Praktijkgerichte introductie tot IFRS 15 & IFRS 16

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

VROEGER DAN VERWACHT

Beide IFRS standaarden, IFRS 15 Omzetverantwoording en IFRS 16 Leasing - Leases, hebben respectievelijk 1 januari 2018 en 1 januari 2019 als laatste toegelaten uitvoeringsdatum. Per definitie zal u dus verplicht zijn om vergelijkende cijfers voor de vorige periode op te maken, waarvoor twee verschillende methodes worden voorgeschreven. 

Daarnaast dient u vooral bewust te zijn van de mogelijke impact op de cijfers van uw balans en resultatenrekening als gevolg van de toepassing van deze standaarden. Nemen we het voorbeeld dat uw onderneming voornamelijk diensten verkoopt of werkt met variabele prijselementen, dan zal IFRS 15 hoogstwaarschijnlijk invloed hebben op uw gerapporteerd omzetcijfer. Maar er zijn ook nog tal van andere operationele elementen die u moet onderzoeken. Kijken we naar IFRS 16, zullen bijvoorbeeld voormalige ‘off-balance’ operationele leases ineens zichtbaar worden op uw balans, zowel op het actief als passief. Denk hierbij aan de invloed op uw ratio’s en bank convenanten.

ORGANISEER UW EIGEN IMPACT ANALYSE 

Daarom organiseert IFBD deze unieke praktische introductie, waarbij u eerst de bouwstenen van de regels leert. Dit wordt gevolgd door een praktijkgerichte uitwerking van de methode waarop u de mogelijke implicaties binnen uw eigen onderneming kunt analyseren. Voor IFRS 15 gebruiken we de opgelegde vijfstappenplan als basis. U krijgt voor beide standaarden de voornaamste invalshoeken voorgeschoteld in een coherent geheel, op een interactieve wijze.

SPECIAAL VOOR U ONTWIKKELD

Deze training werd speciaal ontwikkeld voor elke medewerker binnen de onderneming die betrokken is bij het opmaken of boekhoudkundig rapporteren van verkoops- of leasingactiviteiten. Naast de voor de hand liggende financiële afdeling, zijn medewerkers van de verkoop-, juridische en interne controle dienst ook welkom.

U STELT UW DAG ZELF SAMEN

Beide sessies worden als afzonderlijke module voorgesteld. U kiest of u alleen de ochtendsessie (IFRS 15) of alleen de middagsessie (IFRS 16) of allebei de sessies bijwoont.  Zo verliest u geen kostbare tijd en krijgt u alle essentiële informatie die voor u onontbeerlijk is.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

U kan ook kiezen om enkel de voor- (IFRS 15) of namiddag (IFRS 16) sessie te volgen. Hiertoe betaalt u 400,- € excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier