Legal due diligence

Legal due diligence

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

BRENG DE LIJKEN UIT DE KAST IN KAART … 

De overnamemarkt trekt langzaam terug aan: overnemers zijn op zoek en bedrijven zijn te koop … Maar tegelijk loert een toenemende complexiteit én aansprakelijkheid om de hoek. Als overnemend, overgenomen of fuserende organisatie moet u de risico’s van de fusie of overnamen in kaart kunnen brengen. 

Een due diligence onderzoek bij overname of fusie identificeert de risico’s, zowel van financiële, fiscale, juridische, operationele, administratieve of arbeidsrechtelijke aard. Een due diligence onderzoek is dan ook in het belang van zowel koper als verkoper. De verkopende partij voldoet hiermee aan de meldingsplicht van essentiële feiten en risico’s terwijl de kopende partij voldoet aan de onderzoeksplicht en zo haar risico’s beperkt.  Alle ‘lijken uit de kast’ worden in kaart gebracht en niemand is onaangenaam verrast eens de deal plaats heeft gevonden. Of zo zou het moeten zijn … 

AANPAK VAN HET DUE DILIGENCE PROCES

Maar wanneer vindt deze due diligence plaats? Hoe geheim is de geheimhoudingsclausule? Wanneer is informatie ‘vertrouwelijk’? Over welke risico’s gaat dit onderzoek? Wat als de risico’s te groot zijn? Hoe beïnvloedt dit onderzoek de finale prijs? Zijn deze risico’s verzekerbaar? Hoe brengt u de risico’s in kaart? Op welke risico’s dient u te letten? Wanneer geldt een meldingsplicht? Welke rol spelen de bestuurders?

AANPAK VAN DEZE DAG

De specialisten van Lydian bezorgen u tijdens deze workshop een bruikbaar due diligence stappenplan dat de meest cruciale (én te vermijden) juridische valkuilen bij overnames of fusies omvat. Dit alles aan de hand van hun eigen expertise, talloze voorbeelden uit de praktijk en de betrokken rechtspraak. Managers die van plan zijn om een overname te realiseren of een verkoop van onderneming voor te bereiden, moeten met kennis van zaken de juiste keuzes maken. Daarom ligt de focus van deze dag op het proactief detecteren en aanpakken van de echte knelpunten die bij overnames de kop opsteken.  Daarom focust deze workshop zich op de essentiële bouwstenen van de opstart van elk overnameproces: het begin van het juridisch boekenonderzoek of de due diligence.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier