Glashelder werken

Glashelder werken

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

Hoe zorg je ervoor dat het makkelijker wordt om informatie te verwerken? Hoe zorg je ervoor dat het je minder inspanning en vooral ook minder tijd kost om alle informatie te lezen en te onthouden? En hoe blijf je geconcentreerd in een drukke omgeving? ... Mark Tigchelaar leert je in deze workshop een baanbrekende methode aan om dit voor elkaar te krijgen.

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

We kennen het allemaal: terwijl je aan het lezen bent, dwalen je gedachten af en halverwege de bladzijde heb je geen idee meer van wat je zojuist gelezen hebt. Je bent niet de enige! We lezen te langzaam om de enorme hoeveelheid informatie die op ons afkomt te kunnen verwerken. Hierdoor lezen we teksten alleen nog scannend of maar half. Digitaal lezen en werken verlaagt onze productiviteit nog verder. Per definitie missen we dan informatie. Ook zijn we slecht in het onthouden: binnen een dag vergeten we 70% van de informatie. Maar wat voor effect heeft dat op de beslissingen die wij nemen?

WIJ ZIJN ALLEMAAL KENNISWERKERS … MAAR HOE WERKT KENNIS? 

We moeten kennis verwerken om ons werk te kunnen doen. Per dag besteden we hier gemiddeld 4 uur aan. Maar wist je dat ...

 • 72% te langzaam leest om alles te kunnen lezen?
 • Daarom scan je net als de meeste professionals teksten of sla je ganse zinnen, paragrafen of artikels over.  Per definitie mis je hierdoor cruciale informatie.
 • Je productiviteit nog eens met 30% daalt als je informatie van beeldschermen leest?
 • 93% makkelijk afgeleid is?
 • Tijdens het lezen denk je aan andere taken en aan het einde van de pagina heb je geen idee meer waar de tekst over gaat. Herkenbaar? Je bent niet de enige.
 • We verliezen 130 minuten per dag door gebrek aan concentratie?
 • Je 84% van de informatie die je vandaag leest, hoort of ziet, je je morgen niet meer kunt herinneren?
 • Wat is het nut van het opnemen van kennis, als je het de volgende dag niet meer weet?

Maar wat voor effect heeft dit op je werk? Wat gebeurt er als informatie niet of half wordt opgenomen? Hoe beïnvloedt dit de gesprekken en keuzes die gemaakt worden? Welk risico neem je? Het doel van de masterclass is om dit risico te verlagen.

HET KAN ECHT OOK ANDERS

Als kenniswerker én professional moet je – naast het lezen van rapporten, emails en verslagen – ook nog écht werken. En als je alles terug moet opzoeken, dan verlies je pas écht tijd. Stel je daarom eens voor dat … 

 • je je leesstapel veel makkelijker en sneller kunt verwerken, waardoor je meer tijd overhoudt voor je overige werkzaamheden;
 • je niet meer afgeleid raakt, waardoor je een pagina maar één keer hoeft te lezen en je je veel beter kunt afsluiten voor de collega die naast je zit te bellen;
 • je informatie veel makkelijker en langer kunt onthouden en je nooit meer een naam vergeet;
 • je veel meer gedaan krijgt op een dag en voldaan naar huis gaat;
 • je je smartphone kunt laten liggen en google niet meer moet gebruiken als virtueel geheugen.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier