De projectfluisteraar

De projectfluisteraar

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

PROJECT LEIDERSCHAP: VAN UITDAGING NAAR ROEPING

De hedendaagse organisatie zweert bij projectmatig werken. Leidinggevenden moeten daarbij niet alleen hun lijnorganisatie aansturen maar zijn ook verantwoordelijk voor het aansturen van (cross-functionele) projecten. Goed projectmanagement is dus een regelrechte uitdaging, voor sommigen zelfs een roeping. 

HARD OF ZACHT … JE GEEFT LEIDING AAN PROJECTEN EN AAN MENSEN

De “harde” Project Management methodologieën zijn ondertussen welbekend en worden meestal ook goed toegepast. Je kiest een methodologie, maakt je project budget en planning, je stelt de WBS of stage gate analyse op  en creëert relevante templates. En daar ga je dan … Toch loopt het vaak niet zoals het moet. De echte redenen voor het mislukken van projecten zijn het onderwerp geweest van vele onderbouwde studies. En steeds komt het neer op hoe goed de projectmanager is als “people manager”, hoe sterk hij/zij zelf gelooft in het project en hoe goed hij/zij erin slaagt draagvlak te creëren binnen het team en de organisatie. Of kort samengevat: hoe goed scoort de projectmanager als “project leider”.

VAN PROJECT LEIDER NAAR PROJECTVERLEIDER

Als projectleider moet je steeds vaker de rol van projectverleider opnemen. Het is immers jouw taak om alle project stakeholders te verleiden tot verandering. Zo maak je je stakeholders meer ontvankelijk voor je ideeën, verkort je de doorlooptijd van je project en vindt de uitvoering plaats door een enthousiast en geïnspireerd projectteam. Het is jouw opdracht als project leider om organisatie- of gedragsverandering te faciliteren. Dit programma bezorgt je dan ook deze essentiële handvaten. 

HOE IS DEZE WORKSHOP OPGEBOUWD

Het programma is opgebouwd rond een serie van modules waarbij verschillende aspecten van succesvol project leiderschap toegelicht worden; presentaties worden afgewisseld met gedragsmatige oefeningen, reflectie, ervaringsuitwisseling en andere activiteiten. Verder zal je als deelnemer gevraagd worden om voorafgaand aan het programma een beïnvloedingsassessment te scoren waarmee je dan gedurende de sessie kan werken.  

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier