Contacten & contracten in Nederland

Contacten & contracten in Nederland

"Het misverstand tussen Vlamingen en Nederlanders is dat ze denken dat ze dezelfde taal spreken."
Belgen en Nederlanders zitten elkaar dicht op de huid, maar de onderlinge verschillen zijn groter dan je denkt. In zijn zoektocht naar de wortels van hun eigenaardigheden komt Paul Wouters terecht bij het geloof, de politiek, de economie en natuurlijk de taal en geschiedenis van Nederland en België. Kijkend, luisterend, observerend en filosoferend brengt hij een aanzienlijke kloof in kaart.

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

BROODJE KROKET OF PAKJE FRIET

De Vlaming kan nog zoveel kroketten uit de muur eten als hij wil, hij vindt het ongenuanceerde uiten van meningen de ganse dag, dodelijk vermoeiend. De Nederlander vindt de Vlaamse chaos meestal schattig en charmant maar ergert zich blauw aan de onduidelijke en vage communicatie van de Vlaming. En dan zwijgen wij nog over de verschillen in het Belgische-Nederlandse ondernemings- en handelsrecht. Hoewel deze in dezelfde taal zijn opgemaakt, verschilt de inhoud meer dan we durven denken … 

KARIKATURAAL OF NIET … HET IS NIET STEEDS GEMAKKELIJK    

Bovenstaande is misschien wat scherp gesteld, maar toch lopen zowel contacten als contracten anders in België dan in Nederland. Het Institute for Business Development ontwikkelde deze unieke workshop zodat u beter leert communiceren en contracteren met uw Nederlandse zakenpartner. 

ZELFDE TAAL MAAR TWEE CULTUREN EN TWEE RECHTSSYSTEMEN 

Vandaag zien wij hoe langer hoe meer Benelux-structuren en verkopen steeds meer Belgen in Nederland en Nederlanders in België … Belgen moeten daarom beter dan ooit begrijpen waarom het soms moeilijker is voet aan grond te krijgen bij onze Noorderburen, dan in andere Europese landen. De doelstelling van deze dag is dan ook de Vlaamse manager grondig voor te bereiden op de grensoverschrijdende samenwerking in Noordelijke richting.

Tijdens het eerste deel leert Paul Wouters u de cultuurverschillen tussen België en Nederland. Tijdens deel twee maakt Marinus Vromans u wegwijs in de juridische aspecten van grensoverschrijdend handelen en ondernemen. Hij staat vooral stil bij de échte verschillen tussen Belgisch en Nederlands contractrecht.  

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier