Aankoop van energie

Aankoop van energie

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

STIJGENDE ENERGIEFACTUUR IN 2017

De tarieven voor elektriciteit en voor gas blijven ook in 2017 fors stijgen. Voor bedrijven voorziet men zelfs een verdubbeling van tarieven tegen 2030. Aan u de keuze … ofwel aanvaardt u deze prijsstijging ofwel gaat u proactief te werk en bekijkt u hoe u deze kost onder controle krijgt.

DE KOST VAN ENERGIE ANNO 2017: OOK UW UITDAGING

Energie monopolies zijn doorbroken, prijzen werden aangepast, nieuwe aanbieders zijn intussen gevestigde waarden. Toch is uw energiefactuur niet verlaagd. Het beheersbaar maken van de kost van energie is vandaag een full time job waarbij aanbieder, prijs, kwaliteit en service een rol spelen.

HET TELKENS OPNIEUW IN VRAAG STELLEN VAN UW HUIDIG(E) ENERGIECONTRACT(EN)

De complexiteit neemt toe, maar eveneens dringen de hierbij gepaarde risico’s zich op. Het kiezen van verkeerde partners of het afsluiten van verkeerde contracten bedreigt echter de continuïteit van uw onderneming. Energie is de basisgrondstof, waarbij u zich geen enkele fout of onderbreking kan permitteren. Als inkoper speelt u hierbij een cruciale rol.  

KNELPUNTEN BIJ HET VERGELIJKEN VAN ENERGIETARIEVEN

Bij het afsluiten van energiecontracten dient u rekening te houden met tal van aandachtspunten: prijs, service, garanties, parameters, afwijkingsvork, certificaten hernieuwbare energie, ... Bovendien zijn de diverse soorten tariefformules dermate complex dat een ogenschijnlijk voordelig tarief niet steeds hét voordeligste tarief is … Tot slot dient u ook rekening te houden met het beëindigen van lopende contracten. Aan de hand van tientallen voorbeeldcontracten, leert u hoe u de diverse energietarieven op een constructieve wijze kunt vergelijken.

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier