Dienend leidinggeven

Dienend leidinggeven

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

De leider van de toekomst is dienend en dienstbaar. Hij of zij is in de eerste plaats trouw aan de missie van de organisatie. De eigen agenda is daaraan ondergeschikt. Een leider die de missie van zijn organisatie "leeft", vindt op natuurlijke wijze een langetermijnkoers en -strategie. Roeland Broeckaert reikt met deze methode een duidelijk en bruikbaar model aan en bewijst dat hij dicht bij de dagelijkse praktijk staat.

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Een goed voetballer is niet automatisch de beste trainer. Waarom zou een gedreven professional dan automatisch een effectieve leidinggevende zijn?

Als leidinggevende jongleer je elke dag opnieuw met tal van uitdagingen. Wat verdient je aandacht, en wat niet? Je wilt wel delegeren, maar je kunt sommige taken moeilijk loslaten. Je ziet de verschillen tussen je medewerkers, maar je wilt ook iedereen gelijk behandelen. Of wat met het erven en inwerken van nieuwe werknemers? Hoe ga je daar het beste mee om?

Dienend leidinggeven biedt een heldere en werkbare methode om mee aan de slag te gaan, met het natuurlijke leiderschap binnen de wolvenroedel als inspiratiebron. Geen hoogdravende modellen, maar bruikbare guidelines die hard zijn voor resultaten en zacht voor mensen.

AUTONOMIE-BINDING-COMPETENTIE

Medewerkers hebben drie elementaire behoeften om de drive in hun job te ervaren:

  • Autonomie: de medewerker wil in bepaalde mate zelf kunnen bepalen wat hij doet en hoe hij iets doet.
  • Binding met de organisatie: de medewerker wil bijdragen aan iets dat in zijn ogen zinvol is. Hij wil dit doen in verbondenheid met de mensen en zijn team.
  • Competentie: de medewerker wil ergens goed in zijn en ingezet worden op zijn talenten.

De ABC-methode maakt de verbinding tussen de behoeften van de medewerker en de resultaten van de organisatie. Wetenschappelijk is aangetoond dat ‘dienend leiderschap' de drie basisbehoeften (autonomie, binding en competentie) van de moderne professional rechtstreeks beïnvloedt. En welke organisatie droomt niet van medewerkers in drive, zonder dat ze in overdrive of zelfs burn-out gaan?

Na deze driedaagse heb je een verhoogd bewustzijn over jezelf, heb je je enkele effectieve mentale modellen eigen gemaakt en spreek je een taal die rust en inzicht brengt in jouw praktijk van alledag.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING BESTEMD?

Voor iedereen die andere mensen aanstuurt: leidinggevenden van alle niveaus, coördinatoren, beginnende of toekomstige leidinggevenden. Ook voor hr-medewerkers die dienend leidinggeven willen organiseren binnen hun organisatie.  

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier