Effectief communiceren met sr. management & key stakeholders

Effectief communiceren met sr. management & key stakeholders

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

VERKOOP UW BOODSCHAP INTERN 

Als uw directie een boodschap moet verkocht krijgen aan de klant, trommelt zij een batterij (interne en externe) marketeers op, wordt een schandalig dure communicatie-expert ingeschakeld en stelt deze taskforce een complex communicatieplan op. Maar als u een – vaak veel strategischer – boodschap moet verkocht krijgen aan uw interne stakeholders, is een povere powerpoint, gemaakt tussen twee meetings, meestal uw enige wapen. Toch moet u stilstaan bij wat en hoe u communiceert naar uw sr. management en uw interne stakeholders.

BOTTOM-UP COMMUNICEREN … 

In deze workshop leert u de bouwstenen van een sprekende ‘bottom-up’ communicatie. Maar hiervoor moet u eerst uw communicatie doelstellingen kunnen bepalen? Wenst u de goedkeuring voor een project? Wenst u extra budget? Of wilt u net een project euthanaseren? Of extra mankracht voor uw afdeling? Of moet u gewoon uw stakeholders informeren over de lopende zaken, nieuwe opportuniteiten of oude bedreigingen? Want wat u wenst te communiceren is bepalend voor hoe u dit moet doen.

UW PERSOONLIJK COMMUNICATIEPLAN

Het is zinloos een communicatieplan uit te werken, als u zelfs niet weet wie er samen met u aan de tafel zit en wat zij van u verwachten. Het maken van een stakeholder analyse, een stakeholder mapping en een krachtenveld analyse (inclusief rationele en irrationele overwegingen) is essentieel voor de draagkracht van uw boodschap.

Zo geeft u vorm aan uw communicatieplan. U definieert de must-have ingrediënten van een effectieve communicatie: van timing en frequentie over media en argumenten. Dit plan speelt in op uw communicatie doelstellingen (what’s in for me) én op de noden en wensen van uw publiek (what’s in for them).  

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier