Low stress presenteren

Low stress presenteren

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

TRANSPIRATIE EN KOUD ZWEET

Slecht nieuws voor wie niet graag presenteert: presenteren is een structureel onderdeel van uw job als professional. Of je nu een nieuwe manier van werken wilt implementeren, je diensten of producten wilt verkopen of gewoontes van uw medewerkers wilt veranderen, je moet mensen overtuigen. En dat betekent nu eenmaal presenteren … Je krijgt van minder stress!

STEMPROBLEMEN EN WOORDEN ZOEKEN

Onderzoek in bedrijven leert ons dat voor 9 op 10 professionals presenteren gelijk staat met stress. Transpiratie, stemproblemen, verbale en non-verbale tics ... De lijst met ongewenste neveneffecten van stress tijdens presentaties is lang … langer dan u kunt vermoeden. Je krijgt van minder stress!

EUH, NIETWAAR, EIGENLIJK DUS EN ANDERE VERBALE TICS

Het paradoxale is dat iedere ‘gestresste’ presentator – soms nog beter dan zijn of haar publiek – weet dat niemand zit te wachten op overladen slides vol irrelevante informatie. En toch is PPT steevast het anker van zowat elke business presentatie. Je krijgt van minder stress!

DOBBEREN, STAREN, FRIEMELEN EN ANDERE NON-VERBALE TICS

Weinige professionals hebben ooit geleerd hoe te presenteren in een business context. Al doende leert men, maar dit resulteert helaas nog al te vaak in het academische monoloog model: titel - agenda (zeggen wat je gaat zeggen) - slides toelichten - samenvatten wat je gezegd hebt en afsluiten met een groot vraagteken op een slide. Om dan vast te stellen dat niemand ook maar één vraag heeft: ze zijn gewoon blij dat je klaar bent … Je krijgt van minder stress!

LEER HOE JE LOW STRESS PRESENTEERT!

Tijdens de opleiding ‘Low stress presenteren’ leer je hoe je een presentatie van monoloog tot een (virtuele) dialoog transformeert. Daardoor gaat je stressgehalte al met een paar punten naar beneden. Je leert hoe je een publiek meeneemt in je verhaal van bij het begin, ze door een goed doordachte argumentatie loodst die in een logische conclusie uitmondt en hen overtuigt. Je ontdekt hoe je als het ware in het hoofd van je publiek kruipt waarbij jij hen tot denken stimuleert. 

Door de permanente echte én virtuele interactie met je publiek voel jij je meer op je gemak waardoor je communiceert vanuit je kracht. We geven je tijdens deze workshop ook inzicht in hoe jij ongewild en subtiel stress ‘leakt’ waardoor je er meteen ook grip op krijgt. Als extraatje krijg je nog een paar technieken om jezelf tegen stressvolle situaties te beschermen.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier