Job & team crafting

Job & team crafting

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

WAT BETEKENT JOB CRAFTING EN TEAM CRAFTING

Bij job crafting maak je kleine wijzigingen in je job die ervoor zorgen dat ze je meer energie geven en minder energie ontnemen. De aanpassingen liggen in je eigen handen.

Bij team crafting ga je gezamenlijk sleutelen aan de werkverdeling door elkaars taaktyperingen te kennen en hier rekening mee te houden. Hierbij hou je rekening met de te behalen doelen, de competenties en attitudes binnen het team.

FUNCTIE GROEIT ZELDEN MEE MET MEDEWERKER

Elke medewerker groeit binnen de functie die hij/zij heeft. Helaas groeit de functie niet altijd mee of toch maar zelden in gelijke mate. In vele gevallen zorgt dit verschil voor een gebrek aan uitdaging en plezier in de job.  Job crafting - het opnieuw vormgeven van de baan zodat de werkzaamheden beter aansluiten op de competenties en talenten – is het perfecte antwoord. En gezien iedereen continu ontwikkelt, is job crafting dan ook een doorlopend proces. Medewerkers groeien, teams veranderen, dus moet ook de job moet mee evolueren.

JOB EN TEAMCRAFTING IS NIET NIEUW … HET GESTRUCTUREERD TOEPASSEN ERVAN ECHTER WEL.  

Wij doen met ons allen aan job en team crafting, alleen benoemen we het niet zo. Iedereen stelt zich immers vragen als ‘wat kan beter in mijn job’ of ‘hoe haal ik meer energie en plezier uit mijn werk’ of ‘hoe haal ik meer output uit mijn team’. Het antwoord op deze vragen zijn vaak kleine aanpassingen van taken en rollen. Maar bij job crafting doe je dit op een systematische en gestructureerde manier.  

EENS VOORBIJ HET EVIDENTE

Natuurlijke job crafters passen hun werk zodanig aan dat ze het werk beter aankunnen. Maar niet iedereen durft dit. Bovendien is het niet makkelijk te weten wat je nog meer kan doen als je de meest evidente jobaanpassingen hebt gedaan. Daarom resulteert een begeleide aanpak tot bredere en fundamentelere oplossingen. En dan is uw rol als HR of leidinggevende cruciaal.

TEAMCRAFTING: VAN TAKEN NAAR TALENTEN 

En als crafting ook op teamniveau wordt toegepast, haalt u écht resultaat. Want niet alleen zullen medewerkers zich meer betrokken voelen bij de opdracht van hun team, maar ze zullen maximaal kunnen bijdragen door hun talenten te benutten in plaats van alleen taken uit te voeren.

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier