The trusted advisor

The trusted advisor

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

WAAROM JE DOKTER DE BESTE VERKOPER IS …

Zonder aarzelen, slik je het medicijn dat je dokter je heeft voorgeschreven. Je vertrouwt hem en trekt zijn advies zelden in twijfel. Voor je als verkoper dit vertrouwen van je klant mag krijgen, heb je nog een flinke weg af te leggen. Want vertrouwen krijg je niet zomaar, je moet effectief kunnen adviseren en je relatie met je klant opbouwen en vormgeven. Kortom , je moet het recht verdienen om advies te mogen geven. In alle vertrouwen. 

VAN TRANSACTIE NAAR RELATIE … SHIFT IN SALES

In jouw job staat niet langer je product of dienst centraal, maar wel de relatie met je klant. Vertrouwen vormt de basis van je waarde propositie als verkoper, accountmanager of adviseur. Je verkoopt niet langer, maar adviseert en begeleidt het veranderingsproces van je klant.  

NIET JIJ, MAAR JE  KLANT BEPAALT DE RELATIE

Maar niet jij bepaalt of je nog ‘verkoper’ of  reeds ‘trusted advisor’ bent … Dit maakt je klant zelf wel uit. Het enige wat je kan doen, is je zo te gedragen dat de klant je niet langer ziet als een pur sang verkoper dan wel als een betrouwbare partner.  

Maar hoe verdien je het vertrouwen van je klant? 

  • Richt je eerst op de klant en dan pas op jezelf;
  • Stel de belangen van de klant steeds boven je eigen belangen;
  • Bouw aan en investeer in een persoonlijke relatie met je klant;
  • Plaats nooit de deal boven die relatie;
  • Blijf ten allen tijde authentiek;
  • Wees probleemoplossend en denk mee met je klant;
  • Zoek steeds nieuwe manieren om de klant van dienst te zijn.

En pas als de klant je belt en je advies vraagt voor hij beslist, ben je goed op weg.  

MAAK VERKOPEN TERUG PLEZANT 

Loyale klanten die blindelings hun commitment geven: velen dromen ervan, weinigen slagen er in. Deze opleiding leert je hoe klanten denken en hoe jij als adviseur een sterke band kan creëren door te zeggen wat je doet en te doen wat je zegt. We leren je hoe je terug plezier en voldoening haalt uit je sales job. Deze opleiding gaat over de rol van creativiteit, oplossingsgericht leren denken, werken naar resultaat en samen met de klant naar de winnende offerte toe werken.

GEEN WANDELING IN HET PARK … 

Wij geloven dat je gedrag niet verandert door ex cathedra theorieën en vrijblijvende anekdotes. De concepten en modellen die onze trainer toelicht, vormen de basis om het concept van Trusted Advisor te begrijpen, toe te passen en vooral eigen te maken. Daarom laten we je als structureel onderdeel van onze training continu verankeren wat je geleerd hebt in de vorm van rollenspelen, video opnames, groepsopdrachten, eigen presentaties en volcontinu feedback en interactie. Dit betekent hard werken aan eigen cases van eigen klanten.  

Kostprijs

€ 750 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier