De Plant Manager als World Class Business Partner

De Plant Manager als World Class Business Partner

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

VOELT U ZICH NOG COMFORTABEL IN UW ROL ALS PLANT MANAGER …

Het is uw voornaamste taak binnen Operations om de klantvraag correct in te vullen en dit tegen een acceptabele prijs, ongeacht het product dat u maakt of de markt waarin u zich beweegt. Het productieproces dat u beheert, blijft bepalend voor de concurrentiepositie van uw bedrijf. En wat marketing & sales ook beweren, World Class Manufacturing en Plant Management liggen aan de grondslag van tevreden klanten.

Is uw rol ook aan het verschuiven van technisch expert tot strategisch business partner? Bent u ook meer en meer ondernemer en steeds minder ingenieur? Heeft u ook de ambitie om u in het komende jaar te richten op deze nieuwe rol? Dan is deze verkorte Masterclass precies wat u nodig heeft.  

WAT VERWACHT UW MANAGEMENT VAN U ALS PLANT MANAGER

Als Plant Manager of Operations Manager doet u meer dan het aansturen van de operationele processen. U bepaalt de strategie van uw organisatie mee, garandeert de rentabiliteit van uw producten, u maakt innovatie en verandering tot een structureel deel van uw opdracht, u meet volcontinu de prestaties van uw processen, uw machines én uw mensen, u initieert verbeterprojecten doorheen de organisatie, u motiveert en empowert uw fabrieksteam, … Er wordt steeds meer en meer van u verwacht en u moet op steeds meer verschillende kennisdomeinen waarde creëren.  

U BENT MEER DAN EEN INGENIEUR … U BENT ONDERNEMER 

Deze opleiding behandelt de bouwstenen, essentieel om binnen Operations ten allen tijde de klantvraag tijdig, met de gewenste kwaliteit  en tegen de juiste prijs te kunnen garanderen. Door het consequent en systematisch toepassen van deze bouwstenen, bent u in staat om jaar na jaar de operationele performantie, de fysieke output  en de rendabiliteit van uw plant structureel te verbeteren en dit zonder significante investeringsprojecten.

Kortom, u groeit van ingenieur naar ondernemer, die weliswaar in een technisch en technologisch gestuurde omgeving, de strategie én de winstgevendheid van de plant in kaart moet brengen. U adviseert uw directie en begeleidt uw mensen in  het aligneren, optimaliseren en rentabiliseren van projecten en processen. U leert strategisch te denken, zonder de operaties te lossen. Zo begeleidt u uw ganse plant naar optimale prestaties en groeit u tot een World Class Entrepreneur.

Om u hierbij te helpen organiseert het IFBD deze unieke masterclass, waarbij u als Plant of Operations Manager meegenomen wordt in uw rol als performance manager en change agent. Alleen zo wordt u een échte ondernemende business partner. 

Gedurende deze masterclass worden tools, methodieken en bewezen Best Practices behandeld per topic alsook valkuilen en lessons learned uit de praktijk. Deze worden aangebracht op basis van praktijkcases die u toelaten meer dan enkel theoretische inzichten te verwerven. Tussen de verschillende modules in, krijgt u opdrachten mee ter voorbereiding op de volgende sessie of als uittesten van de behandelde thema’s. Zo verankert u direct uw kennis.

OPBOUW VAN DEZE MASTERCLASS

Deze Masterclass vraagt een investering van u. Zes dagen lang nemen onze expert trainers u mee doorheen het veranderende leerpad van uw nieuwe rol als Plant of Operations manager.

Kostprijs

€ 3.595 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier