De informele leider

De informele leider

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

VAN MACHT NAAR INVLOED

De organisatie van de toekomst ziet er anders uit dan de huidige hiërarchische gestructureerde onderneming. De snelle veranderingen in de markt én op technologisch vlak gekoppeld aan onze projectorganisaties, maken het noodzakelijk dat we op een andere manier met elkaar gaan samenwerken. Als projectleider of leidinggevende kun je niet langer gewoon op functie, positie of titel beroep doen om het werk gedaan te krijgen en mensen te mobiliseren. Je moet meer dan ooit het zelfsturend vermogen van je medewerkers aanspreken. Collega’s beïnvloeden en hen helpen mee oplossingen aan te reiken om het werk gedaan te krijgen, is het nieuwe sturen. Dit vergt een andere aanpak van de leidinggevende en het aanscherpen van de persoonlijke vaardigheden van zowel jezelf, collega’s management en team. Het eindresultaat is een werkbare co-creatieve werkplek.

INFORMEEL LEIDERSCHAP

Maar zelfs als je formeel geen leidinggevende rol hebt, moet je als ervaren professional steeds vaker mensen aansturen en inspireren.  Maar hoe krijg je mensen mee als je niet op je strepen kunt staan? Hoe kun je mensen vanuit jouw rol motiveren? In deze tweedaagse workshop training leer je je eigen kracht te herkennen, te gebruiken en te versterken. Zodat jij deze kunt inzetten om anderen te motiveren én te inspireren, als een informele leider.

AANPAK VAN DIT UNIEKE WERKPROGRAMMA

Gedurende dag 1 leert u de technieken om de dingen gedaan te krijgen.   Aan de hand van inzichten, communicatietechnieken, het Wanneer we in groep samen komen hoe stellen van de juiste vragen, prioriteren, samenwerkingstechnieken, … leer je wat van jouw verwacht wordt als informele leider.  Gedurende dag 2 pas je deze technieken toe in een fictieve werkomgeving.  In een real life simulatie leer je hoe je de dingen écht gedaan krijgt.

Doelstelling

  • Dingen gedaan krijgen zonder te bevelen.
  • Streng kunnen zijn zonder boosheid.
  • Empathisch kunnen zijn zonder meligheid.
  • Beïnvloeden mogelijk maken in het belang van een beter eindresultaat.
  • Te weten komen hoe je goed bezig bent.
  • Weten wat motiveert.

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier